Gå til sidens hovedinnhold

– Hvorfor omtales aldri Finnmark?

Artikkelen er over 4 år gammel

Da Jeanethe Paulsen var på vei hjem fra lystig lag i Vevika i Mehamn fredag kveld slo stormen henne midt i ansiktet. Det førte til tusenvis av reaksjoner.

I Mehamn har stormet herjet minst like mye som i resten av Finnmark.

– Det var grusomt da uværet slo til på torsdag. Det buldra der ute og jeg sov ikke om natta. Jeg var redd og syntes alt var forferdelig, forteller Paulsen til iFinnmark søndag formiddag.

Fredag var hun sammen med noen venner på hotellet noen hundre meter fra der hun bor.

– Da jeg gikk hjem fredagskveld slo stormen meg midt i trynet. Jeg fikk i puste. Det var kaldt, snø og vind og da begynte jeg å tenke. Hvorfor omtales aldri Finnmark? Hvorfor er de aldri her og ser? Da satte jeg meg ned ved kjøkkenbordet og skreiv innlegget, forteller hun.

LES OGSÅ: Dette blir det mer av i neste uke

– Æ lå under sænga å holdt mæ fast

I innlegget på Facebook-siden til TV 2 Nyhetene skriver hun:

«Hei Tv2  Æ e en Finnmarking av type ækte Finnmarking, født å oppvokst her i Mehamn, å dærduen æ e stolt  Nu har d sæ sånn at vi her i Finnmark, ja HELE Finnmark har vært ramma av storm - type stærk storm - ja æ lå under sænga å holdt mæ fast. Nåkk om d da  D har vært minst 26 veia stængt, ingen fly, ikke vara i butikken, hurtigruta kom ikke å ja vi har sotte innadørs i bette nægla å håpa på at d gikk bra den her gangen åsså - ja vi e godt vant t uvær å blæst - men av og til så toppe dæ førr åss åsså. Æ har ikke sovet et eneste sekund i natta som va, redd å hjærtebank..... Men d æ sku fræm tel e, koffør kommer d ikke på nyhetan dokkers om kordan vi her oppe i fantastiske nord har d når d blås som værst? Koffør nævne dokker ikke alle vinduan som e blitt knust i natt? Eller dørne som e tatt av stormen? Alle feskeran som har sotte timesvis på kaien å passa på båtan sine i natt? At vi ikke fikk fersk kjøttdeig i butikken i dag? At julelysan blei blaffra ned fra løktestolpan? At vi måtte slåss me værgudan førr å komme åss på jobb i mårrest? Osv osv. Ja æ bare lure, førr blæs d en fresk bris i hovedstaden å e litt sne me på lasse, ja da e d i alle nyhetssendingen dokkers fra mårra t kveld. E d fordi vi Finnmarkinga står han av uten å bæse? Når æ torte å krype fram fra under sænga i dag - ja da såg æ ikke en skjit ut av vinduan - dæm va dækka me sne - sånn kvitt vet du som ikke e pollen  Ellers sir æ bare at vi sto han av den her gangen åsså - i skrivende stund e d bare styrke 20 på yttersia, men håp om søvn i natt - oppi senga ikke under  Go helg fra førblåste å innestengte Nordkyn »

LES OGSÅ: Dagsturen til Hege Christin ble «litt» lenger enn planlagt

Nesten 13.000 reaksjoner

Søndag morgen våknet hun til meldinger i innboksen og flere venneforespørsler. Nå har innlegget over 11.000 likes, 1272 delinger og 508 kommentarer.

– Det er helt vanvittig. Det er ikke alle som er enige med meg, særlig noen sørpå som kommenterer at vi bare er 600 mennesker som bor her. Men er ikke vi like mye verdt? Vi er jo 75.000 mennesker i Finnmark og dette gjelder hele fylket. Noen sier også at jeg bor på feil plass, men jeg elsker Finnmark og vil aldri flytte herfra, sier hun.

Hun har ikke fått svar fra TV 2, men hun håper de tar kritikken til seg.

– Jeg syns det er tungt at det skal være sånn. Vi er en landsdel her. De sørpå kan ikke bare komme her og plukke fisk og ta bilder av midnattssol.

LES OGSÅ: Bilene lå strødd «som perler på snor»: – Det var ille i går, men jeg har vært borti verre

Dekket uværet

Redaksjonsleder for lokalkontorene i TV 2, Bjarte Trettenes, syns det er bra at folk engasjerer seg.

– Vi syns det er utrolig fint at folk engasjerer seg og det er dumt hvis folk opplever at vi dekker andre steder bedre enn Finnmark, sier han.

Ferieavvikling og en reporter som ikke kom hjem i tide er grunnen til at TV 2 ikke hadde direktesendinger eller egne reportasjer fra uværet. Trettenes mener likevel at TV 2 gjorde en god jobb med å dekke stormen.

– Vi meldte uværet torsdag kveld på nyhetskanalen og fredag morgen. I tillegg hadde vi innslag i hovedsendingene fredag kveld og på nettsidene våre. Vi hadde bilder fra mange forskjellige steder, blant annet Hammerfest, Båtsfjord, Lakselv og Honningsvåg, sier han.

LES OGSÅ: Hotellet åpnet dørene for passasjerene da fly etter fly ble kansellert: – Hadde ordnet soveplasser i møterommene ved behov

Skal svare henne

Trettenes lover å svare på innlegget til Paulsen.

– Jeg har veldig medlidenhet med henne når hun opplever det så dramatisk. Vi kunne alltids gjort en bedre jobb. Tilstedeværelse er utrolig viktig, sier han og fortsetter:

– Det er viktig for meg å signalisere at det er dumt når noen føler det sånn. Vårt mål er å dekke uvær uansett hvor det er. Da skal vi være der. Det er selvsagt lettere når det skjer i bakgården vår, men vi pleier å være flinke i distriktene også.

 

Kommentarer til denne saken