– Vi er offer for datorot hos bookingselskapet, noe som dessverre gikk under radaren hos oss. Men de har gjort sitt beste for å finne en annen toppartist, sier leder Torstein Johnsrud i Gamvik Kunstforening som søndag-tirsdag arrangerer Kulturdugnad Gamvik.

Han er fornøyd med at Nordstoga tar turen. De som allerede hadde kjøpt billett til den planlagte konserten med Paus og Fjeld, kan velge om de vil ha pengene tilbake eller høre på Nordstoga. I sistnevnte tilfelle får de 200 kroner tilbake på grunn av at det er solokonsert.

– Det er mange som har kjøpt billett etter at det ble kjent at Nordstoga har erstattet To rustne herrer. Folk virker å ha godtatt det. For øvrig er det fortsatt ledige plasser, sier Johnsrud.

Nordstoga-konserten er i Gamvik kirke mandag 31. juli. Der spiller for øvrig den islandske gruppa Fúni først. Så blir det kakefest i beste Gamvik-stil i menighetssalen i pausen.

Kirkekonserten er for øvrig det eneste man må betale for under Kulturdugnad Gamvik. Alle andre arrangement er gratis.

Det gjelder også de fantastiske smakprøvene man får under åpningen på Slettnes fyr søndag kveld. Der blir det kveite stekt i grop og hvalkjøtt fra grill. Begge delene går det frasagn om.

Men før maten serveres blir det konsert med den opprinnelige gamvikværing Torgeir Vassvik. Han har fått et betydelig større navn siden han sist spilte på Slettnes.

Som vanlig har man også utstilling i Maskinhallen. Årets kunstner, skulptør Johan Fredrik Arntzen, er allerede på plass i Gamvik. Med utgangspunkt i en diger rekvedstokk er han i ferd med å lage en skulptur spesielt tilegnet Gamvik.

På avslutningsdagen tirsdag 1. august flyttes kulturdugnaden til Gamvik Museum. Der er det fotoutstilling ved Marielle van Dop, som også skal ha fotokurs alle tre dagene. Fortsatt kan man melde seg på.

Videre blir det foredrag ved historiker Steinar Pedersen samt forfatter Anne Mette Sannes og kjendisastrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegård.

Resten av dagen er viet musikk. Først ved «Meg og kammeraten min!» som spiller leken pop for små og store, og til slutt kommer Kjorstad Brothers med fresk folkemusikk fra Fron.