Gå til sidens hovedinnhold

Gamst Pedersens matchvinner da Alta vant seriepremieren

Artikkelen er over 1 år gammel

Morten Gamst Pedersen ble den store helten for Alta da de tjuvåpnet 2. divisjon hjemme mot Tromsdalen. Alta vant 1-0 etter straffemål fra «Gamsten».

38-åringen scoret kampens eneste mål etter straffespark en halvtime ut i oppgjøret. Tromsdalens målvakt Theodor Nilsen var etter straffen og fikk en hånd på ballen, men mål ble det fra evigunge «Gamsten».

– Mål er mål. Det var godt å vinne, det var det viktigste. Jeg glemte faktisk at jeg scoret, sa Gamst Pedersen lattermildt etter seieren.

– Han viser hva han er verdt av rutine og kamper, supplerte trener Vidar Johnsen.

Tromsdalen presset på de siste 45 minutter og hadde flere brukbare muligheter, men Alta holdt unna og vant sesongens første kamp 1-0.

– Jeg synes vi står godt i det hele veien, fortsatte treneren.

Mange ble nok svært overrasket da Gamst Pedersen ble klar for klubben på nivå tre i starten av mars i år. I 2019 var han på banen i 29 av 30 eliteseriekamper for Tromsø. «Gamsten» har også 83 landskamper, der den siste kom i september 2014.

Alta topper - ikke overraskende - sin 2.-divisjonsavdeling etter fredagens seier. Resten av den første runden i avdelingen i spilles ferdig lørdag, søndag og mandag. Fredrikstad, som er en av de største favorittene til å rykke opp, møter Florø borte søndag.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken