Fullt smitteutbrudd på sykehuset: Fem nye smittet i kveld

Per fredag kveld er ti ansatte ved sykehuset i Hammerfest bekreftet smittet av korona.

Per fredag kveld er ti ansatte ved sykehuset i Hammerfest bekreftet smittet av korona. Foto:

Fredag ettermiddag og kveld er ytterligere fem ansatte ved sykehuset i Hammerfest bekreftet smittet av covid-19. Totalt er ti ansatte smittet.

DEL

Klokka 17:20 fredag har Hammerfest kommune fått bekreftet tre nye koronatilfeller. Alle tre er sykehusansatte og nærkontakter. Klokka 20:15 er to til nye ansatte bekrefta smittet ifølge kommunen.

Samtlige av de smittede er ansatte ved sykehuset, og blir ivaretatt. Ingen ansatte er innlagt.

– Testingen pågår fortsatt, og det vil derfor gå en stund før alle prøvesvarene er klare, sier klinikksjef Jonas Valle Paulsen i en pressemelding fredag kveld.

60 i karantene

Det vil gjennomføres smittesporing rundt hvert enkelt tilfelle, og tallet på ansatte i karantene er fredag kveld rundt 60. Rundt 30 personer er i karantene i kommunen. Dette er tall som trolig vil øke.

– Vi er i en krevende situasjon, men vi opplever stor velvilje og god støtte, både lokalt og regionalt. Vi har fått tilsendt nødvendig testutstyr fra UNN, og de øvrige foretakene i Helse Nord har bidratt med personell slik at vi kan opprettholde beredskapen. Jeg vil takke både ansatte og alle andre for god hjelp og innsats, sier administrerende direktør Siri Tau Ursin i Finnmarkssykehuset HF i pressemeldingen.

Finnmarkssykehuset har et nært samarbeid med Hammerfest kommune, fylkeslegen, Helse Nord og foretakene i regionen i situasjonen som har oppstått heter det videre.

12 smittede totalt

Det er dermed tolv smittede i Hammerfest per fredag kveld. Ti av disse er altså ansatt ved sykehuset, og syv av disse tilfellene ble altså offentliggjort i løpet av fredagen.

LES MER:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken