Ekstra stoler ble satt opp i kirka da det ble holdt minnegudstjeneste i Nordlyskatedralen onsdag kveld. Altasamfunnet er i sorg etter den tragiske helikopterulykken.

– Dette er en gudstjeneste til forskjell fra en åpen kirke. I en gudstjeneste synger vi salmer, ber og leser tekster med ord til trøst. Det er tenning av lys og vi minnes de omkomne, sier prost i Alta prosti, Anne Skoglund.

Sokneprest Øyvind Oksavik, kateket Oddhild Klevberg, diakon Magnhild Nerheim Andersen og pastor Daniel Lund ledet gudstjenesten.

Støtte i sorgen

Anne Skoglund forteller at denne type gudstjeneste vanligvis ikke er noe de gjør.

– Dette gjør vi fordi det har vært en alvorlig ulykke som berører mange i samfunnet. Vårt lokalsamfunn, sier Skoglund.

Det var Benedikte Hyld Mella (22), Markus Vonheim (19), Kine Johnsen (20), Robin Karlsen (20) og Kevin Berg (20) som omkom i helikopterulykka. I tillegg omkom en 27 år gammel svensk pilot hvor navnet ikke er frigitt av politiet.

Bilder av de omkomne ble satt opp i kirkerommet og kirka ble holdt åpen etter selve gudstjenesten.

– Det er mange av oss man kan prate med. Man kan prate om det som opptar deg. Er det sorg eller savnet fra den som er borte, eller andre ting som berører deg som menneske som følge av den ulykka, så er vi her. Det er åpent for alle, og vi setter ut stoler i menighetssalen, så det er rikelig med plass, forteller Skoglund.

– Vi står sammen med dere

Under seremonien sa også ordfører Monica Nielsen noen ord til forsamlingen.

– Kjære alle sammen. Altasamfunnet er i dyp sorg. Unge mennesker som så vidt hadde begynt på sitt voksenliv har gått bort så altfor, altfor tidlig. Familier har mistet det umistelige. Venner har mistet venner, sa hun.

Og fortsatte:

– Altasamfunnet har den dypeste medfølelse. Vi står sammen med dere i den bunnløse sorgen. Vi som samfunn er sterkt preget i lang tid fremover. Vi må ta vare på hverandre i dag, og i tiden som kommer. Vi lyser fred over Kine, Robin, Benedikte, Kevin, Markus og pilotens minne.