Frustrerte naboer holdes våkne om natten: – Det kjøres på gangveger og fortau, tett opp til bebyggelse. Gjerne på ett hjul

Mopedstøy er til bry over hele fylket, ifølge politiet.

DEL

Et sikkert vårtegn er at mopedene blir en del av trafikkbildet. Samtidig oppstår det konflikt mellom mopedistene og befolkningen øvrig.

– Det kjøres på gangveger og fortau, tett opp til bebyggelse. Gjerne på ett hjul gjennom sentrum. Ofte med lite til ingen respekt for verken trafikkregler eller andre trafikanter. Mopedene er trimmet til det maksimale, hvilket fører til livsfarlige situasjoner og ekstremt mye støy.

Det er politiet som skriver dette på sin Facebook-side onsdag morgen.

– Vi har mottatt meldinger fra frustrerte naboer som holdes våkne om nettene på grunn av støy fra mopedkjøring. Vi får meldinger inn fra alle byene, men også fra mindre steder, som for eksempel Vestre Jakobselv utenfor Vadsø, skriver de.

Nå henvender politiet seg til foreldrene til alle mopedister i Finnmark.

– Er det ditt barn som bråker og kjører trafikkfarlig i sentrum eller i boligstrøkene? Som oftest er det dere foreldre som står som eier av kjøretøyet. Er mopeden trimmet kan det bli vanskelig å få dekket utgiftene dersom det skjer en ulykke, skriver politiet.

Og legger til:

– Trafikken er ikke en lekeplass. Ta nøklene fra dem og ta en prat. Vi vil at ditt barn kommer trygt hjem, hver gang. Vi vil at andre ikke utsettes for fare i trafikken, og vi vil at nabolaget får sove i fred.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken