Frode Bergs advokat Brynjulf Risnes har kalt inn til pressekonferanse på Gardermoen tirsdag kveld.

– Frode vil på pressekonferansen komme med en egen uttalelse før pressen får mulighet til å stille noen spørsmål, opplyste Risnes i en pressemelding mandag.

I pressemeldingen kom det også fram at kun et utvalg medier er invitert på grunn av sakens natur.

Mandag møtte Berg Forsvarets etterretningstjeneste og Politiets sikkerhetstjeneste, bekreftet Risnes overfor VG. Møtene var på Bergs initiativ, og det ble utvekslet informasjon.

Den pensjonerte grenseinspektøren ble tidligere i år dømt for spionasje i Russland etter å ha blitt pågrepet i Moskva i desember i 2017. Han ble benådet og overlevert til personer fra norske myndigheter i Litauen fredag som del av en avtale mellom Litauen og Russland. Lørdag kveld ble Berg fløyet til Norge.

Siden han landet lørdag, han tilbrakt tid med familien.

Det er mange ubesvarte spørsmål i saken. Berg har innrømmet at han som pensjonist har tatt på seg flere oppdrag for norsk etterretningstjeneste, men han har hevdet at det dreide seg om ren kurervirksomhet og ikke aktiv innsamling av informasjon.

Norske myndigheter har imidlertid ikke bekreftet påstandene hans, noe det er ventet at de heller ikke vil gjøre, uavhengig av om det er hold i dem.

(©NTB)