Frp er fornøyd med egen jordbruksinnsats

LANDBRUKSSKRYT: Finnmark Frp er fornøyd med landbruket.

LANDBRUKSSKRYT: Finnmark Frp er fornøyd med landbruket.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

– Da Fremskrittspartiet kom i regjering, var det dystre spådommer for norsk landbruk generelt, og for Finnmarksjordbruket spesielt. Spådommene har ikke slått til. Tvert i mot satses det på jordbruk i fylket vårt, nær sagt som aldri før. Bruksnedleggelsene har stoppet opp, og produksjonen øker. Unge bønder satser millioner på nye driftsbygninger.

Det sier Finnmark Fremskrittsparti i en årsmøteresolusjon. Fylkespartiet hadde årsmøte i Vadsø lørdag. Frp er altså svært fornøyd med utviklingen i jordbruket. Og ifølge resolusjonen skal de satse videre på næringen.

LES OGSÅ: Bengt Rune på topp for Frp

– Vi har utviklet det siden vi overtok regjeringsmakten, og vi skal utvikle det videre. Gjennom gode rammebetingelser, nytenking og innovasjon skal vi bidra til å løfte jordbruket også i fremtiden, slik at nordområdene i størst mulig grad er selvforsynt, sier partiet.

Det er svært opptatt av selvforskyning av mat i Finnmark.

– Matproduksjon har også en betydning for Norges sikkerhet og beredskap. Spesielt i krisetider er det viktig å være selvforsynt med mat. Fylkets geografiske beliggenhet gjør at vi trenger en egenproduksjon av de viktigste matvarer. Det er ingen selvfølge at det kan importeres mat hit dersom vår egen produksjon opphører, sier Finnmark Frp.

Nytt styre

Under møtet i helga ble det også valgt et nytt styre. I bildet under ser du Finnmark Frps nye styre.

HER ER FRP-STYRET: Finnmark Frps nye fylkestyre består av Ruth Olsen, Jan Henrik Fredriksen, Gerd Isaksen, Bengt-Rune Strifeldt, Laila Dervo, Stål Nilsen, Odd Eilert Persen, Tomas Børresen og Arnt-Ove Bueng.

HER ER FRP-STYRET: Finnmark Frps nye fylkestyre består av Ruth Olsen, Jan Henrik Fredriksen, Gerd Isaksen, Bengt-Rune Strifeldt, Laila Dervo, Stål Nilsen, Odd Eilert Persen, Tomas Børresen og Arnt-Ove Bueng. Foto:

Artikkeltags