Gå til sidens hovedinnhold

Fremdeles fastlåst konflikt og hele landet er rammet av streiken - men noen bussruter kjører fortsatt i Finnmark

Artikkelen er over 1 år gammel

Over 8.000 bussjåfører er tatt ut i streik rundt om i landet. Mandag morgen er det fremdeles ingen kontakt mellom arbeidstakersiden og arbeidsgiversiden.

Over en uke etter at bussjåfører i Oslo og Viken gikk ut i streik, er det ennå ingen samtaler på gang. Det opplyser kommunikasjonssjef i Yrkestrafikkforbundet Tormund Hansen Skinnarmo til NTB.

– Ikke noe nytt, ingen kontakt, skriver han i en SMS.

I helgen ble streiken trappet opp, og ytterligere 4.500 bussjåfører sluttet seg til de 3.800 sjåførene som allerede hadde lagt ned arbeidet.

Totalt er dermed rundt 8.500 sjåfører med i streiken, som startet søndag 20. september da det ble brudd i meklingen mellom NHO Transport og Spekter på arbeidsgiversiden, og Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Jernbaneforbundet og Fagforbundet på arbeidstakersiden.

Står fast på tilbud

Administrerende direktør Jon H. Stordrange i NHO Transport bekrefter også overfor NTB at det ikke er etablert noen kontakt.

– Arbeidsgiversiden står fast på sitt tilbud, som gir en lønnsvekst på samme nivå som andre yrkesgrupper har fått i årets oppgjør, sier han.

Store deler av kollektivtrafikken er nå lammet som følge av bruddet i lønnsoppgjøret. Lørdag morgen ble bussjåførene i Vestland, Trøndelag, Rogaland og Finnmark tatt ut i streik.

Ikke alle ruter berøres

Troms og Finnmark fylkeskommune har varslet at noen busslinjer ikke berøres av den pågående streiken. Dette skyldes i stor grad at rutene opereres av undertransportørene som ikke er tatt ut i streik, melder Alta kommune.

For Alta kommunes del er disse rutene ennå operative:

  • Rute 228: Kvitekveita – Rafsbotn skole
  • Rute 226: Ulsvåg – Burfjord skole
  • Rute 230: Toften – Kråkenes – Talvik skole

Kommentarer til denne saken