Fotballpåske for Ernst Pedersen

Artikkelen er over 4 år gammel

Fotballtur til England, reker i chili og en god biff er noen av tingene som kjennetegner årets påske for Ernst Pedersen, fra Vadsø.

DEL

Mens de fleste i påsken drar på hytta  eller sitter i sofaen med påskegodt så drar Ernst Pedersen fra Vadsø med familien på fotballtur til Manchester i England.

-Vi tar en fotballpåske i England, først Manchester mot Aston Villa for Så å se Blackburn vinne mot Liverpool i FA cupen, sier Pedersen.

Manchester vant kampen

Blackburn

For familien Pedersen har det vært en tradisjon gjennom en årrekke å dra til England I påsken. Først for å se sønnen, Morten Gamst Pedersen som spilte for Blackburn, men i seinere tid for å treffe gode venner og dra på favorittresuranten til Morten Gamst, nemlig San Carlo. Faren vet allerede hva han selv skal velge fra menyen.

– Jeg starter med reker i chilisaus, for så en god biff med en god vin, før jeg avslutter det hele med is og varm sjokolade, funderer Pedersen.

Fotball i Finnmark

For vadsøværingen er påsken en tid man skal kunne slappe av med familie og venner. Men det betyr ikke at man legger vekk fotballen.

– Det er stort sett fotballen det dreier seg om, sier Pedersen. Han har i seinere tid merket seg Stefan Johansen (24) fra Vardø sin framgang i Celtic.

– Stefan er et resultat av fotballmiljøet i Vardø. Det kommer mange gode fotballspillere fra Finnmark, sier Pedersen. Årsaken ifølge Pedersen er at det er gode treningsfasiliteter og en sterk viljestyrke hos de yngre.

– Har de lyst til å bli god så gir de alt. Det er ikke verre enn det, sier Pedersen. Han mener også at spesielt fotballmiljøet blant jentene i Finnmark viser stort potensialet.

– Spesielt jentene i Finnmark synes jeg har hatt en fantastisk utvikling de sist årene. han viser blant annet til fotballturneringen i Tromsø hvor Jentene imponerte vadsøværingen stort.

Hvem er Ernst Pedersen?

Ernst Pedersen fra Vadsø er en tidligere kjent fotballspiller som vant både cupfinalen med Vålerenga IF i 1980 samt seriemesterskapet i 1981. Han var også direktør for fotballklubben Bodø/Glimt fram til 2008. Pedersen er faren til Morten Gamst Pedersen, tidligere Blackburn spiller som nå spiller for Rosenborg (RBK).