Rosenborg sikret seieren i første omgang

Rosenborgs gutter jubler etter 3-0 av Mushaga Bakenga (midten) i eliteseriekampen mellom RBK og VIF på Lerkendal stadion.

Rosenborgs gutter jubler etter 3-0 av Mushaga Bakenga (midten) i eliteseriekampen mellom RBK og VIF på Lerkendal stadion. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

En glimrende omgang var alt som skulle til for seriemester Rosenborg mot Vålerenga. Trønderne vant 3-1 og sendte Kjetil Rekdals menn for alvor ned i bunnstriden.

– Det er klasseforskjell og Rosenborg er bedre enn oss. At det skal være så stor forskjell er unødvendig. Vi taper alle dueller vi er inne i og de løper oss over ende, oppsummerer Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV 2.

Rosenborg er allerede seriemester, men det betyr ikke at de ikke kan bli historiske på flere måter. De kan fortsatt ta rekorden for den største seiersmarginen noensinne (RBK var 15 poeng foran Molde i 1995) og rekorden for flest antall poeng i en og samme sesong (71).

Det så ut til å motivere seiersvante trøndere da de i prinsippet hadde avgjort kampen mot Vålerenga etter 30 minutter. Scoringer av Erlend Dahl Reitan, Pål André Helland og Mushaga Bakenga sendte RBK opp i 3-0, og selv om Tore Reginiussens selvmål ga Enga fornyet håp endte det med 3-1-seier til Rosenborg.

– Det er helt strålende. Vi har full kontroll hele veien. Det er 19.700 tilskuere her i dag. Det er helt fantastisk, sier Helland til TV 2.

Ny Reitan-scoring

Vålerenga måtte dermed dra poengløse fra Trondheim. Kjetil Rekdals menn har fire kamper uten seier og kjenner nedrykksspøkelsets tilstedeværelse da Stabæk på kvalifiseringsplass kun er tre poeng bak. Lillestrøm på direkte nedrykk har fire poeng opp til Oslo-laget.

– Vi har hele tiden visst at 30 poeng er for lite. Vi fikk en smell etter kvartfinalen vi tapte. Vi er nødt til å stå opp bedre enn vi gjør, sier Rekdal.

Unggutten Reitan startet scoringsshowet da han scoret sitt andre mål på like mange kamper etter bare fire minutter på Lerkendal fra nesten død vinkel.

Helland hadde den målgivende pasningen på 19-åringens mål, og like før halvtimen var spilt kom også landslagsspilleren på scoringslista da han skjøt via Kjetil Wæhler og i lengste hjørne.

Kun to minutter senere satt nummer tre for seriemesteren. Hjemvendte Bakenga klinket til fra straffemerket etter å ha blitt servert av Fredrik Midtsjø. Trønderen banket ballen i nærmeste hjørne til 3-0.

I rekord-rute

Vålerenga fikk en redusering like før pause da et innlegg fra Rasmus Lindkvist skapte kaos i RBK-feltet. Innlegget gikk via Dahl Reitan slik at Adam Larsen Kwarasey ble utspilt. Ballen havnet til slutt hos Reginiussen som fomlet ballen i eget mål til 1-3.

Bakenga hadde muligheten til å komme på scoringslista nok en gang da han fikk sjansen fra straffemerket etter at Mike Jensen ble felt av Lindkvist, men Marcus Sandberg reddet forsøket fra 11 meter.

Hjemmelaget på Lerkendal fortsatte å trykke på, men første omgangs scoringer ble kampens beholdning. Dermed er RBK fortsatt i rute til å ta flere rekorden i det som har vært en kjempesesong for trønderne.

Artikkeltags