Bakenga ble helten for Rosenborg

Mushaga Bakenga scoret for Rosenborg da Stabæk ble slått 2-0.

Mushaga Bakenga scoret for Rosenborg da Stabæk ble slått 2-0. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Innbytter Mushaga Bakenga ble den store helten med både scoring og målgivende da Rosenborg vant 2-0 over Stabæk.

DEL

Bakenga satte fart på Rosenborg etter en sjansefattig første omgang, og han var delaktig i flere fete RBK-sjanser etter at han kom inn i det 62. minutt.

Men da verken toppscorer Christian Gytkjær eller Anders Konradsen klarte å sette ballen i mål på sine sjanser, måtte Bakenga gjøre jobben selv.

24-åringen var fremst på en retur og sikret 1-0 etter 85 minutter, før han hadde den målgivende pasningen på 2-0-målet til Mike Jensen like før slutt.

– Det var veldig deilig. Hvert fall da vi ikke scoret på de sjansene vi hadde, så det var deilig å sette den inn. Jeg sa det til mamma og pappa at de måtte se på tv-en fordi jeg var sikker på mål, sa Bakenga til TV 2 etter seieren.

– Ventet lenge

Serielederen innkasserer dermed tre nye poeng.

– Hvis vi fortsetter som det her vinner vi jo, for det er ingen lag som klarer å stå mot det her i 90 minutter, mente Bakenga.

– Vi ventet lenge, men vi var klart best og sånn som det ble var det bare et spørsmål om tid før den kom, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Stabæk faller på sin side under nedrykksstreken.

– Det beste laget vant kampen. Vi kan ikke klage på resultatet. De spilte bedre, så vi må bare si gratulerer og prøve å være bedre neste gang. Vi er fortsatt med og kjemper, så vi må ta uke for uke, sa Stabæk-trener Toni Ordinas.

– Jeg håper og tror at vi klarer dette, men det blir tøft og spennende. Vi må kjempe hardt for å klare det, sa Morten Morisbak Skjønsberg om kampen mot nedrykk.

Rosenborg hadde full kontroll på Nadderud, men klarte ikke å skape noen ordentlige sjanser mot Stabæk de første 45 minuttene.

Trønderne spilte seg fram til og inn i hjemmelagets 16-meter, men enten var avslutningene for svake eller så klarte ikke innleggene å treffe storscorer Gytkjær eller noen av de andre angrepsspillerne.

Fete sjanser

Først etter 51 minutter fikk Rosenborgs kampens første sjanse.

Etter et Fredrik Midtsjø-skudd som ble blokkert til corner, vant Gytkjær den første duellen på det påfølgende hjørnesparket. Ballen havnet på bakre stolpe hos en umarkert Anders Konradsen, men midtbanespilleren klarte ikke heade ballen innenfor stengene.

Det klarte heller ikke Gytkjær da han fikk sjansen fra seks meter etter et strålende innlegg av innbytter Bakenga etter 67 minutter.

Bakenga var frisk etter at han kom inn, og fikk også en god skuddmulighet fra 16 meter med et kvarter igjen. Ballen skled imidlertid av foten til trønderen.

Mande Sayouba spilte en god kamp for Stabæk, men i det 85. minutt hadde keeperen et svakt øyeblikk. Sayouba ga retur på et skudd fra innbytter Gudmundur Thórarinsson, og Bakenga fulgte opp med å sette inn 1-0.

Bakenga serverte Jensen fire minutter senere og dansken sikret 2-0-seieren for Rosenborg.

Artikkeltags