Gå til sidens hovedinnhold

Oppdrettsnæringen skal være med å få fram nye ledestjerner på fotball- og skiarenaen i Finnmark

Artikkelen er over 3 år gammel

Finnmark ski- og fotballkrets utvider samarbeidet med NRS Finnmark og Grieg Seafood Finnmark.

Finnmark Fotballkrets og Finnmark Skikrets er svært fornøyde med at man har fått på plass en totalramme på 125.000 kr til prosjektet Team Finnmark.

Det er NRS Finnmark, Grieg Seafood Finnmark og forleverandøren EWOS som støtter prosjektet, som består av 8–12 utøvere i både ski og fotball. De får et tilbud om oppfølging og treningssamarbeid.

– Både Finnmark Skikrets og Finnmark Fotballkrets ser viktigheten av at Finnmark har ledestjerner som unge og eldre kan ha som ideal og være stolte av. Begge idrettene har over tid vist at vi klarer å utvikle utøvere på høyt nivå. Vi har også sett behovet for at Finnmark trenger overbyggende miljø som kan bidra til vekst i hele fylket. Team Finnmark skal bidra til at kunnskap og holdninger skal spres ut til klubber og lag i fylket. Kompetanseflyt vil være et stikkord, står det i pressemeldingen etter samarbeidet formelt ble underskrevet på tirsdag 16. mai.

– Vårt felles mål er at Team Finnmark skal skape gode, robuste og varige treningsmiljø. Team Finnmark skal også bidra til at ekstra talentfulle ungdommer får hjelp til å ta det neste steget. Team Finnmark som mål å skape miljø og utøvere som hele fylket kan identifisere seg og være stolte av. Team Finnmark skal skape kunnskapsbaserte og robuste treningsmiljø rundt i hele fylket. Team Finnmark skal være den faktor som gjør at talentfull ungdom velger å bo og utvikle seg i fylket, på grunn av at de her får det beste tilbudet, sier styremedlem i Finnmark skikrets, Svein Erik Danielsen.

– Finnmark Fotballkrets er svært glad over at våre partnere ønsker å videreutvikle samarbeidet. Det håper vi tyder på at fotballkretsen og skikretsen sammen har levert et produkt som vi kan være stolt over, sier daglig leder i Finnmark Fotballkrets, Roger Finjord, i den samme pressemeldingen.

Samfunnskontakt i Grieg Seafood, Roger Pedersen, forteller at det er unikt at man i på tvers av idretter i Finnmark klarer å samarbeide så godt.

– Det er mange som lurer på hvorfor man får dette til i Finnmark, sier han i pressemeldingen.

– Vi gleder oss til å følge disse utøverne i sin videre utvikling. Det er mulig å bli god i Finnmark, sier daglig leder Per Magne Bølgen i NRS Finnmark.

Kommentarer til denne saken