Finnmarking forlater Tromsø: – Det er vemodig, trist og rart

SLUTT: Etter 11 år som TIL-spiller er TIL-karrieren over for Hans Norbye.

SLUTT: Etter 11 år som TIL-spiller er TIL-karrieren over for Hans Norbye. Foto:

Hans Norbye (31) forlater Tromsø Idrettslag etter 11 sesonger i klubben.

DEL

Det bekrefter Tromsø Idrettslag selv på sin nettside i dag, skriver Nordlys.

«Hans Norbye sin kontrakt med Gutan går ut ved nyttår og den kommer ikke til å bli fornyet. Dermed har finnmarkingen spilt sin siste kamp i TIL», står det i klubbartikkelen som også slår fast:

– Det er ingen tvil om at gutten fra Karasjok kommer til å bli savnet av mange i TIL-familien.

Lang karriere

Hans Norbye flyttet til Tromsø midt i tenårene for å tilslutte seg klubbens utviklingsavdeling som et stortalent fra Karasjok.

Han ble tatt opp i A-stallen i 2006 og debuterte i 2007-sesongen. Etter tre sesonger i TUIL fra 2007–2009 var Norbye tilbake på Alfheim foran bronsesesongen i 2010 og spilte ni strake sesonger for «Gutan».

– Det er vemodig, rart og trist, sier Norbye til TIL.no om å forlate.

– Utrolig stolt

Det har foreløpig ikke lyktes Nordlys å få komme i kontakt med Norbye selv.

– Jeg er utrolig stolt over det jeg har fått til her. Jeg husker hvor stort TIL var for meg da jeg var liten selv om jeg bodde på vidda. TIL har nok betydd mer for meg enn det jeg tror og forstår. Jeg har jo vært her i veldig mange år og opplevd veldig mye. Jeg blir også å ta med meg ungene og komme på kamp i fremtiden, legger 31-åringen til i klubbartikkelen.

I 2018-sesongen spilte Hans Norbye kun tre kamper i eliteserien, alle som innbytter. Den desidert lengste opptredenen var da han kom inn som innbytter i siste serierunde.

Akkurat nå vet han ikke hva som skjer i fremtiden. 

– Jeg vet ikke og jeg holder mulighetene åpne. Jeg vil spille fotball og så har familien hatt lyst på bo et annet sted, og nå kan tiden være der. Nye dører kan åpne seg for meg.

Artikkeltags