Sist besøkte Honey fra FIFA det australske fotballforbundet. Neste besøk ble en krets i Finnmark

ENGASJERT: En engasjert Honey Taljieh fra FIFA holdt et innlegg under et lunsjmøte i Finnmarkshallen fredag.

ENGASJERT: En engasjert Honey Taljieh fra FIFA holdt et innlegg under et lunsjmøte i Finnmarkshallen fredag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

To fra FIFA til stede under helgens idrettssamling i Alta.

DEL

Denne helgen arrangeres en stor idrettshelg for Finnmarksidretten i Alta. To av deltakerne og er Honey Thaljieh og Kjetil Siem fra det internasjonale fotballforbundet FIFA.

Thaljieh som jobber som Corporate Communicatons Manager for FIFA, er fra Palestina, og norske Kjetil Siem begynte i jobben i FIFA etter å ha vært generalsekretær i det norske fotballforbundet NFF.

Det er ifølge daglig leder Roger Finjord i Finnmark fotballkrets ikke vanlig at to representanter fra FIFA besøker en fotballkrets eller lignende.

Stor stas

– Det er stor stas for oss. Det er svært, svært sjelden at FIFA sender ut en offisiell representant til en krets eller region. I de aller fleste tilfellene er det fotballforbund som får besøk, sier Roger Finjord til iFinnmark.

Saken fortsetter etter bildet.

TOMMEL OPP: Honey Taljieh og Roger Finjord gir begge tommelen opp for helgens idrettssamling i Alta.

TOMMEL OPP: Honey Taljieh og Roger Finjord gir begge tommelen opp for helgens idrettssamling i Alta. Foto:

– Hennes forrige oppdrag var å besøke det australske fotballforbundet. Nå er hun her og besøker oss i Finnmark fotballkrets. Det er vi veldig glade for, sier Finjord.

Han fortalte om bakgrunnen til at de to fra FIFA er kommet til Alta:

– Jeg og Paul Erling (Andersen, kollega til Finjord, journ.anm.) besøkte Zürich i mai. Da hørte vi på et foredrag av Honey. Vi sendte etterpå en henvendelse til generalsekretæren i FIFA med spørsmål om hun kunne komme til idrettshelga vår i Finnmark.

– Vi hadde vel ikke noe håp om at det kom til å skje, men tre dager senere fikk vi svar fra generalsekretæren om at hun kommer, sa Finjord.

Ordnet med snø

Roger Finjord fortalte under et lunsjmøte i Finnmarkshallen fredag, der både Honey Thaljieh og Kjetil Siem var til stede, at Honey ønsket seg snø når hun kom til Alta.

– Thaljieh på palestinsk betyr snø på norsk, og hun hadde sagt at hun ønsket seg snø. Da jeg og Marianne (Sivertsen Næss, nestleder i Finnmark fotballkrets, journ.anm.) skulle hente Honey og Kjetil på flyplassen torsdag, så snødde det ikke. Men da vi kjørte derfra, så begynte det å snø. Nå tror Honey sikkert at vi kan ordne med snø også, og det kan vi jo, sa han etterfulgt av latter fra salen.

Har vært i nord før

Både Honey Thaljieh og Kjetil Siem holdt foredrag under lunsjmøtet fredag.

Thaljieh begynte med å si at hun har vært i nord før.

– Men det var i Nord-Palestina, sa hun. Også det med etterfølgende latter.

Videre fortalte hun om hvordan fotball har endret hennes liv.

– Jeg vokste opp i en krigssone i Palestina, og det var fotballen som ga meg håp. Da jeg var liten, så tenkte jeg at morgendagen kanskje ikke kom, sa Thaljieh.

På asfalt

Hun var en av flere jenter som begynte med fotball i gatene i Betlehem.

– Vi hadde nesten ikke sko, og spilte på asfalt i gatene nær der Jesus ble født. Fotballen ga oss en identitet, og var med å bryte ned barrierer. Den endret livet mitt, sa Honey Thaljieh.

Hun ble med på det første kvinnelige landslaget for Palestina. Etterpå gikk hun gjennom et program som gjorde at hun ble ansatt i FIFA.

Artikkeltags