Kjetil Siem tror det blir tøft for Alta IF

VENNER: Kjetil Siem fra FIFA og daglig leder Roger Finjord i Finnmark fotballkrets er blitt venner. Denne helgen er Siem på besøk i Alta.

VENNER: Kjetil Siem fra FIFA og daglig leder Roger Finjord i Finnmark fotballkrets er blitt venner. Denne helgen er Siem på besøk i Alta. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Men det hadde vært artig for dem, sier han.

DEL

Denne helgen arrangeres en stor idrettshelg for Finnmarksidretten i Alta. To av deltakerne og er Honey Thaljieh og Kjetil Siem fra det internasjonale fotballforbundet FIFA.

Kjetil Siem begynte i jobben i FIFA etter å ha vært generalsekretær i det norske fotballforbundet NFF, og Siem var generalsekretær da Roger Finjord var trener for det norske kvinnelandslaget.

Er blitt venner

– Vi har hatt våre diskusjoner, men har respekt for hverandre. Vi er også blitt gode venner, sa Roger Finjord før han introduserte Kjetil Siem under et lunsjmøte i Finnmarkshallen fredag.

Siem jobber nå på kontoret til FIFA-presidenten i Zürich.

– Jeg trives med det, men all pendlingen tar på. Jeg er vel hjemme i Norge sju av ti helger, sier Siem til iFinnmark.

Under lunsjmøtet snakket han om identitet.

– Uansett hvor man er i fotballhierarkiet, så er det utrolig viktig at man ikke må glemme hvor man kommer fra. Det handler om å bevare identiteten, og gjennom identitet skape samhold og samhørighet, sier Siem til iFinnmark.

Blir tøft

Han trekker fram Altas kamp hjemme mot Skeid i Finnmarkshallen lørdag. Med seier der vil Alta beholde plassen som gir rett til å spille om opprykk til 1. divisjon.

– Hvis det ikke er noe av identitet rundt Alta IF i Alta, for eksempel at det bare er spillere fra andre steder av landet eller verden, så er det mye vanskeligere å få til en fellesfølelse og ønsket om å lykkes sammen. Derfor mener jeg at identitet er veldig viktig, sier Siem.

– Hva tror du om Altas muligheter lørdag om å beholde kvalifiseringsplassen?

– Det hadde vært artig for dem, men hvis dem klarer det, så blir det tøft. Først skal nummer to i den andre avdelingen slås (Notodden eller Nest-Sotra, journ.anm.) i den første kvalifiseringsplassen, og så må laget som blir tredje sist i 1. divisjon, slås, sier Kjetil Siem til iFinnmark.

Artikkeltags