Lesertallene til norske aviser er nå klare. Finnmark Dagblad får 37.100 daglige lesere i siste måling. Finnmarken får 37.000. Det er en fremgang på 5.600 fra forrige måling for FD, og fremgang på 6.200 fra forrige måling for Finnmarken.

SE TALLENE: Her er lesertallene for norske aviser.

Nærmeste konkurrent Altaposten får 14.500 i målingen. Sør-Varanger Avis får 5.500. Finnmarksposten får 2.500.

– Vi er strålende fornøyd med utviklingen og at vi stadig får flere lesere. Det befester posisjonen vår som den desidert største medieaktøren i fylket. Vi ser også på abonnementstallene de siste årene at ingen er i nærheten av våre titler i vekst, sier daglig leder i de tre Amedia-avisene i Finnmark, Arne Reginiussen i en kommentar til tallene.

Målingen er gjort i regi av Mediebedriftenes landsforbund.

LES OGSÅ: Opplagstallene er klare: – Alltid spennende å se hvordan tallene slår ut

Amedia-avisene i Finnmark har over tid de siste årene spist markedsandeler fra konkurrentene i både Alta og Sør-Varanger, mens man har lyktes med å både befeste og styrke den meget sterke posisjonen i Hammerfest. Også utgiverkommunen til Finnmarken, Vadsø, er en meget sterk posisjon for Amedia, og avisene har sterke posisjoner også i Porsanger, Nordkapp, Tana og Karasjok.

– Vi er glade for at vi har lyktes i å bygge en sterk lokal posisjon i hele Finnmark. De siste årene har vært en eventyrlig reise, og det at vi stadig klarer å øke den allerede svært sterke posisjonen er noe vi tar med oss, sier Reginiussen.

Han synes også det er hyggelig at konkurrenten Altaposten igjen har vekst etter et fall på forrige måling.

– Det er flott at det er konkurranse, det er det leserne som vinner på, og det skjerper oss å ha gode konkurrenter rundt oss, sier han.