Frode Bergs advokat Brynjulf Risnes sier til NTB torsdag morgen at han forventer at det snart vil komme mer informasjon både fra russiske og litauiske myndigheter.

Deretter kan fangeutvekslingen mellom Litauen og Russland, som Frode Berg trolig skal være del av, kunne skje fort.

– Det kan skje i løpet av en dag eller to. Litt avhengig av hvor kjapt man gjør det praktiske. Det er fem personer involvert og det burde være mulig å organisere raskt. Russland er rutinerte på dette, mens Litauen og Norge gjør det for første gang så vidt jeg vet, sier Risnes.

I morgentimene har noen norske medier samlet seg utenfor presidentpalasset i Vilnius, men det er lite synlig aktivitet i området. Presidentens pressevakt opplyser at de vil komme tilbake med mer informasjon i løpet av dagen.

Tidligere har Baltic News Service (BNS) sitert kilder på at Russland og Litauen enige om å utveksle en spiondømt russer mot to litauere og en nordmann som er dømt i Russland.

BNS navngir ikke Frode Berg (64), men han er den eneste nordmannen som soner en spiondom i Russland.

Det eneste som nå gjenstår er trolig å få bekreftet at den formelle beinåndingen er gjennomført av Litauens president Gitanas Nauseda og Russlands president Vladimir Putin. Deretter kan en fangeutveksling finne sted.

(©NTB)