Første koronasmitte i Finnmark er bekreftet

En mann fra Hammerfest er bekreftet smittet av koronaviruset.

DEL

Det er nå bekreftet at en person er koronasmittet i Hammerfest, opplyser ordfører Marianne Sivertsen Næss.

– Vi har en person som har vært i utlandet i et område med vedvarende smitte. Da han ankom flyplassen, dro han selv i isolasjon, sier hun. Det dreier seg om en voksen mann.


– Grei form

Mannen har symptomer, men er i grei form.

– Han har tett kontakt med helsevesenet og blir fulgt opp, sier Næss.

– FHI er informert og de setter i gang med kartlegging og sporing av hvem han har vært i kontakt med. Dette er noe vi har forventet, at smitten skulle komme til Finnmark. Det var jo litt tilfeldig at det kom til Hammerfest. Nå må vi gjøre alt for å begrense videre smitte. Vi har allerede stengt alle skoler, barnehager og offentlige institusjoner. Vi oppfordrer folk til å ta vanlige forholdsregler. Det er utrolig viktig at vi nå gjør vårt til å begrense videre smitte. Vi må rett og slett være veldig nøye med god hygiene, og å følge rådene som blir gitt fra myndighetene. Og så vil jeg oppfordre alle til å ta vare på hverandre, sier ordføreren til iFinnmark.


Isolert, men ikke innlagt

Videre opplyser ordføreren om at pasienten er isolert og blir fulgt opp av kommunens helsetjeneste.

– Dette fører ikke til noen økt smittefare for befolkningen. Vi må regne med at det kommer flere tilfeller av påvist smitte, men med de tiltakene som nå er gjennomført for å hindre smitte, har vi godt håp om at vi fortsatt vil ha situasjonen under kontroll, informeres det om.

Mannen skal ha reist fra utlandet, og ankom Hammerfest Lufthavn med Widerøe tidligere denne uken.

Artikkeltags