Gå til sidens hovedinnhold

Første koronasmitte i Finnmark er bekreftet

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann fra Hammerfest er bekreftet smittet av koronaviruset.

Det er nå bekreftet at en person er koronasmittet i Hammerfest, opplyser ordfører Marianne Sivertsen Næss.

– Vi har en person som har vært i utlandet i et område med vedvarende smitte. Da han ankom flyplassen, dro han selv i isolasjon, sier hun. Det dreier seg om en voksen mann.


– Grei form

Mannen har symptomer, men er i grei form.

– Han har tett kontakt med helsevesenet og blir fulgt opp, sier Næss.

– FHI er informert og de setter i gang med kartlegging og sporing av hvem han har vært i kontakt med. Dette er noe vi har forventet, at smitten skulle komme til Finnmark. Det var jo litt tilfeldig at det kom til Hammerfest. Nå må vi gjøre alt for å begrense videre smitte. Vi har allerede stengt alle skoler, barnehager og offentlige institusjoner. Vi oppfordrer folk til å ta vanlige forholdsregler. Det er utrolig viktig at vi nå gjør vårt til å begrense videre smitte. Vi må rett og slett være veldig nøye med god hygiene, og å følge rådene som blir gitt fra myndighetene. Og så vil jeg oppfordre alle til å ta vare på hverandre, sier ordføreren til iFinnmark.


Les også

Smittet manns bevegelser kartlegges: – Han har oppført seg eksemplarisk

Isolert, men ikke innlagt

Videre opplyser ordføreren om at pasienten er isolert og blir fulgt opp av kommunens helsetjeneste.

– Dette fører ikke til noen økt smittefare for befolkningen. Vi må regne med at det kommer flere tilfeller av påvist smitte, men med de tiltakene som nå er gjennomført for å hindre smitte, har vi godt håp om at vi fortsatt vil ha situasjonen under kontroll, informeres det om.

Les også

Sykehuset i Hammerfest: Har gjennomført korona-øvelse. Planlegger å teste ansatte og kommer med beskjed til nervøse blodgivere: – Fortsett å gi blod, vi trenger det

Mannen skal ha reist fra utlandet, og ankom Hammerfest Lufthavn med Widerøe tidligere denne uken.

Les også

Synet ga Marici en stor tankevekker: – Folk må ikke være så egoistisk

Kommentarer til denne saken