Gå til sidens hovedinnhold

Først åpnet de butikk. Nå satser de med restaurant: – Dette får briste eller bære

Destinasjon 71* Nord har ikke ligget på latsiden under pandemien. De har åpnet butikk i Lakselv og nå åpner de også restaurant i nybygget på Sarnes.

For abonnenter

(Finnmarksposten): Destinasjon 71* Nord har ekspandert under koronapandemien. De har fra før butikk og verksted i Honningsvåg som selger scootere, ATV og turutstyr.

De har utvidet med butikk av samme slag også i Lakselv.

– Butikken i Lakselv var noe som kom plutselig når den forrige forhandleren gikk konkurs. Vi ble forespurt om å starte opp og vi tok sjansen, forteller Daniel Myhre som er daglig leder i Destinasjon 71* Nord.

Myhre forteller at de har blitt godt mottatt i Porsanger.

LES OGSÅ: Satser mot nye markeder: – Vi ser for oss 7–8 arbeidsplasser

Utvikler i Porsanger

– Vi jobber nå med å få opp et verksted også i Lakselv slik vi har i Honningsvåg, og dette ønsker vi å ha på plass innen høsten. Vi har i dag et tilbud hver 14. dag ved at vi sender vår mekaniker som jobber i Honningsvåg til Lakselv for å ta seg av reparasjoner der, forteller han.

De har planer med butikken i Lakselv. Her tenker de ta dette skal være en butikk hvor du kan få alt du trenger for å drive et aktivt friluftsliv.

– Vi satser hardt mot friluftslivsmarkedet. Det blir stadig mer utstyr som etterspørres. Litt av tanken er at på vår butikk skal du finne alt det du trenger til de turene du ønsker. Av egen erfaring så vet man jo at det stadig blir mer utstyr man tar med seg på fjellet, det er ikke bare en isfiskestang og et grillspyd man har med seg på fjellet, sier han.

– Vi ønsker å være en totalleverandør til friluftsliv og aktive turentusiaster.

Tilby noe nytt

Myhre forteller at de fortsatt skal «skynde seg sakte», men at de håper at de kan etter hvert kan tilby sine kunder noe som ikke finnes på markedet fra før.

Det er ikke bare i Lakselv og i Honningsvåg den innovative bedriften har satset. I deres nybygg på Sarnes som sto ferdig i fjor og som har kostet den nette sum av 15 millioner, skal de nå åpne restaurant.

– Det har vært mye tenkning før vi nå har landet på det konseptet vi ønsker å tilby våre gjester fra juni. Restauranten sto ferdig for et år siden, og da midt i pandemien. Det betydde for oss ingen inntekter, men fortsatt utgifter. Vi tenkte dermed at dette får briste eller bære og vi har nå ansatt en meget dyktig kokk som mange kjenner fra Havly.

– Han har vi ansatt på heltid og er så heldige at han kan brukes på andre områder i bedriften når vi er utenfor høysesongen, sier Myhre.

Satser på lokale råvarer

Det de skal tilby på deres restaurant på Sarnes er lunsj og middag. Her er de i full gang med å utvikle en meny som skal tilby noe som ikke finnes fra før, men samtidig basert på lokale råvarer.

– Dette blir en à la carte meny, men også en meny som vil kunne tilby mer eksklusive tre retters matopplevelser. Det er fokus på lokale råvarer, og vi ønsker å fremheve det som vår bedrift har som utgangspunkt.

Dermed kan man tenke seg at det vil bli kongekrabbe på menyen på den nye restauranten.

– I slutten av juni skal vi være klare.

Det er mange som tilbyr matopplevelser på Magerøya. Er det marked for alle?

– Det er spennende at det er flere som satser og tenker nytt. Det er nyttig og gir et rikholdig tilbud. Det som er spennende er hvordan man skal klare å gjøre dette til helårige arbeidsplasser. I et normal år tenker vi at dette vil gå fint, men akkurat nå er det lite som er normalt og vi satser mye på event, grupper og bedriftsturer. Dette er vår nisje og vi satser selv om sesongen er høyst usikker, sier Myhre.

Destinasjon 71* Nord har fått midler fra Innovasjon Norge for å utvikle matkonseptet.

– Vi ønsker å tilby noe nytt. For oss er det viktig å se opp og frem, hvis ikke kan vi bare legge ned, sier Myhre.

Kommentarer til denne saken