Gå til sidens hovedinnhold

Apple bekrefter kontakt med hackere. Sjekk listen med pålitelige enheter umiddelbart

Artikkelen er over 4 år gammel

Slik sjekker du listen med pålitelige enheter.

[Side3]: En hacker eller hackergruppe som kaller seg "Turkish Crime Family" hevder de har tilgang til flere hundre millioner iCloud-kontoer, og at de vil begynne slette folks iPhoner dersom ikke Apple betale løsepenger i størrelsesordenen 650.000 kroner.

Apple var stille en stund, men bekrefter nå trusselen overfor Fortune. Teknogiganten sier imidlertid at hackerne ikke har brutt seg inn i Apples systemer.

Isteden antyder Apple at hackerne, dersom de faktisk har den kontoinformasjonen de påstår, har fått tak i dataene via tjenester til en tredjepart.

There have not been any breaches in any of Apple's systems including iCloud and Apple ID," the spokesperson said. "The alleged list of email addresses and passwords appears to have been obtained from previously compromised third-party services.

Talsperson for Apple i USA

220 millioner kontoer i fare

I første omgang var det snakk om at hackerne hadde tilgang til 300 millioner kontoer, men tallet har siden steget til 627 millioner. «Turkish Crime Family» hevder at minst 220 millioner av disse kontodetaljene er bekreftet, og at de brukerne ikke har aktivert totrinnsbekreftelse.

I og med Apple benekter innbrudd i sine systemer, skriver nettsiden Macrumors at informasjonen mest sannsynlig stammer fra tidligere og omfattende datainnbrudd - som de store innbruddene hos Yahoo.

Apple sier til Fortune at de nå overvåker brukerkontoer i forsøk på å avdekke uautoriserte pålogginger, og at de samarbeider med myndighetene for å identifisere hackerne.

Lag et sikkert passord

Selskapet anbefaler samtidig sine brukere til å unngå å bruke det samme passordet til flere nettsider og tjenester, velge et sikkert passord og aktivere totrinnsbrekreftelse.

Altså:

I tillegg bør du sjekke listen over pålitelige enheter knyttet til din AppleID.

Listen med pålitelige enheter angir hvilke enheter som kan motta en kode for å bekrefte totrinnsverifisering. Dersom du finner en ukjent enhet på denne listen, slett den.

Slik sjekker du listen med pålitelige enheter:

Logg deg på nettsiden https://appleid.apple.com/ med din AppleID.

Under "Sikkerhet" kan du endre passord og aktivere totrinnsverifisering. Du ser også en liste med "Pålitelige enheter".

Dersom du finner en mistenkelig enhet der, klikk på rediger til høyre i seksjonen og slett enheten fra listen.

 

Endre samtidig passord med det samme, og aktiver totrinnsverifikasjon.

Totrinnsverifikasjon bør du aktivere uansett.

 

Kommentarer til denne saken