Gå til sidens hovedinnhold

Flyplassinvesteringer i nord må gjennomføres

Artikkelen er over 1 år gammel

Et velfungerende luftfartstilbud er særdeles viktig for Nord Norge, også etter koronakrisen, mener Høyres stortingsrepresentanter i Nord-Norge.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Koronakrisen har stengt flyplasser, satt fly på bakken og gitt store utfordringer i nasjonal luftfart. Flyselskapene og Avinor taper inntekter, noe som har skapt tvil om gjennomføringen av flere planlagte lufthavnprosjekter i Nord Norge.

Som representanter for Høyre i Nord-Norge vil vi kreve at disse viktige investeringene nå gjennomføres som planlagt og helst fremskyndes som ledd i å få samfunnsaktiviteten i gang etter korona-krisen.

Det er Stortinget og regjeringens ansvar for å sette Avinor i stand til å komme seg gjennom Koronakrisen og gjennomføre de prosjektene Stortinget har vedtatt gjennom Nasjonal Transportplan og prosjekter Avinors styre har vedtatt. Høyre står fortsatt ved det.

Et velfungerende luftfartstilbud er særdeles viktig for Nord Norge, også etter koronakrisen.

Høyre i regjering har bidratt til et historisk stort løft for samferdselsinvesteringene i Norge og Nord-Norge står derfor foran store investeringer i ny infrastruktur i luftfarten fremover. Blant annet nye store lufthavner både i Bodø, Mo i Rana og kanskje Lofoten og Hammerfest, ny terminal i Tromsø og flere mindre tiltak på kortbanenettet.

Det betyr at vi må finne politiske løsninger som ikke bare bidrar til at flyselskapene kan overleve Koronakrisen og gi rimelige og gode flytilbud for befolkningen, men også sikre at Avinor kan legge til rette med investeringer og planlagte ny infrastruktur i Nord-Norge.

Disse samtalene er allerede i gang i regjering og Storting, og vi er godt i gang med å presse på og kreve en løsning på dette for landsdelen. Vårt krav er klart; de vedtatte investeringene i nord må gjennomføres som planlagt.

Kommentarer til denne saken