Listhaug ut mot rasismen mot syrere i Mehamn: – Jeg synes det er forferdelig

FIKK BLI: Sylvi Listhaug (Frp) besøkte Oscarsgata mottak i Vadsø 10. august i fjor, og ble fotografert av iFinnmark. Her med Nosibah Almosleh og barna Mohamed Alkhadra (til venstre) og Dana Alkhadra. De fikk lov til å bli i Norge. Nå kommenterer Listhaug rasisme mot syrere i Mehamn.

FIKK BLI: Sylvi Listhaug (Frp) besøkte Oscarsgata mottak i Vadsø 10. august i fjor, og ble fotografert av iFinnmark. Her med Nosibah Almosleh og barna Mohamed Alkhadra (til venstre) og Dana Alkhadra. De fikk lov til å bli i Norge. Nå kommenterer Listhaug rasisme mot syrere i Mehamn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg synes det er forferdelig at flyktningene møtes med hatefulle og rasistiske kommentarer fordi de sier fra. Tvert imot fortjener de ros for at de gir beskjed om at undervisningen er for dårlig.

DEL

Det sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til iFinnmark.

iFinnmark skrev onsdag i forrige uke om ti voksne flyktninger i Mehamn, som mener at de ikke får norskundervisningen de har krav på. Derfor har de klaget kommunen inn for Fylkesmannen.

LES SAKEN: – Hvorfor har dere tatt imot oss? (krever iFi+ abo)

Har mistet måneder med undervisning

Flyktningene har krav på et toårig introduksjonsopplegg med norskundervisning og språkpraksis. Syrerne i Mehamn mener de har mistet flere måneder med undervisning. De frykter at de to årene går uten at de klarer de obligatoriske krav som stilles blant annet for å bli norsk statsborger. De beskriver en situasjon der de sitter mye alene på skolen uten lærer. De flinkeste i norsk forsøker å lære de andre.

(Saken fortsetter under bildet)

SITTER MYE ALENE: De syriske flyktningene i Mehamn forteller at de sitter mye alene på skolen uten lærer. Fra venstre Maher Alabbud (26), Hamzah Yaghmour (27), Radhwan Y. Alfadhel (28), Aous Alkhadhour (28), Mahmoud Hajali (25), Adel Almustafa (27) og Mohammad Abaza (44).

SITTER MYE ALENE: De syriske flyktningene i Mehamn forteller at de sitter mye alene på skolen uten lærer. Fra venstre Maher Alabbud (26), Hamzah Yaghmour (27), Radhwan Y. Alfadhel (28), Aous Alkhadhour (28), Mahmoud Hajali (25), Adel Almustafa (27) og Mohammad Abaza (44). Foto:

Listhaug roser flyktningene

Innvandrings- og integreringsminister Listhaug sier dette om saken:

– Jeg synes det er kjempebra at flyktningene i Mehamn gir beskjed når de mener at norskopplæringen kommunen gir dem ikke er god nok. Det er utrolig viktig for en vellykket integrering at de som får opphold i Norge lærer seg språket vårt. Jeg håper Gamvik kommune følger opp og sørger for å ta tak i situasjonen. Kommunen får mye penger fra staten for å løse denne oppgaven og da er det viktig at kvaliteten på tilbudet holder mål, sier Listhaug til iFinnmark.

Stengte kommentarfelt: – Reinspikka rasisme!

Etter at iFinnmark skrev saken om flyktningene, ble det mange negative kommentarer. Så mange at iFinnmark så seg nødt til å stenge hele Facebook-kommenteringen.

Denne hetsen synes ikke Sylvi Listhaug noe om:

– Jeg synes det er forferdelig at flyktningene møtes med hatefulle og rasistiske kommentarer fordi de sier fra. Tvert imot fortjener de ros for at de gir beskjed om at undervisningen er for dårlig. Det viser tydelig at dette er personer som ønsker å integrere seg, lære norsk og bli godt integrert i det norske samfunnet, sier Listhaug.

Og fortsetter:

– Når personer har fått opphold i Norge skal vi gjøre det vi kan for å tilrettelegge for at de kan integreres godt. Arbeidet med å lære språket må de i stor grad gjøre selv, men da er det også viktig at den undervisningen de får har en god kvalitet.

Artikkeltags