Gå til sidens hovedinnhold

Flere kjæledyreiere politianmeldt

Artikkelen er over 1 år gammel

I løpet av årets fire første måneder avdekket Mattilsynet brudd på regelverket for dyrevelferd i 42 prosent av de over 1.300 dyreholdene de førte tilsyn med.

Mattilsynet førte tilsyn med i alt 1.335 dyrehold i løpet av denne perioden. De fleste alvorlige sakene gjelder hold av kjæledyr, viser tallene i rapporten for Mattilsynets arbeid med dyrevelferd for landdyr i 1. tertial i år.

19 dyrehold ble politianmeldt, 14 av tilfellene gjelder kjæledyr. I perioden fra januar og ut april fikk elleve dyreeiere forbud mot hold av dyr – alle forbudene mot aktiviteter med dyr gjaldt kjæledyrehold.

– De fleste dyreeiere passer godt på dyra sine og følger reglene. Våre inspektører avdekker likevel både mindre regelbrudd og mer alvorlige forhold når de kommer på tilsyn, sier administrerende direktør Ingunn Midttun Godal i Mattilsynet.

Mer enn en tredel av tilsynene gjaldt kjæledyr, og de aller fleste tilsynene skjer på grunnlag av bekymringsmeldinger. Det ble funnet alvorlig vanskjøtsel i åtte kjæledyrhold.

Andelen regelbrudd som ble avdekket i svinebesetninger, har gått ned fra 30 prosent i første tertial i fjor til 24 prosent i år. Det var ingen saker med alvorlig vanskjøtsel, avvikling av dyrehold eller aktivitetsforbud, men én dyreholder ble meldt til politiet.

Kommentarer til denne saken