Flere farevarsler i Finnmark: Veier kan bli stengt og båter ise over, ifølge meteorologen

Slik ser Yr.nos vindkart ut for onsdag klokken 09:00. De mørkegrønne feltene indikerer liten kuling, de gule stiv kuling, de oransje sterk kuling, og de røde liten storm.

Slik ser Yr.nos vindkart ut for onsdag klokken 09:00. De mørkegrønne feltene indikerer liten kuling, de gule stiv kuling, de oransje sterk kuling, og de røde liten storm. Foto:

Ifølge Marit Berger, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, vil det de neste døgnene være stor sjanse for stengte fjelloverganger og kolonnekjøring.

DEL

– På kysten av Vest-Finnmark blåser det mest akkurat nå. Det er oppe i liten storm. Det ser ut som det vil fortsette i morgen også. I kombinasjon med snø, kan det føre til stengte fjelloverganger og kolonnekjøring. Det er det greit å være obs på, sier hun til iFinnmark.

LES OGSÅ: Påkjørt elg sperret vei – og Troms er isolert fra Finnmark

Meteorologisk institutt har ute flere farevarsel i Finnmark:

  • På tirsdag og onsdag ventes betydelig snøskredfare i region Vest-Finnmark. Snøskredproblem er fokksnø (flakskred).

  • Lokalt moderat ising på skip i utsatte kyst- og fjordstrøk i Vest-Finnmark

  • Mandag og tirsdag sørøstlig sterk kuling 20 m/s utsatte steder mellom Torsvåg og Nordkapp

  • Fra tirsdag er det ventet lokal snøfokk i fjellet og utsatte steder i lavlandet på grunn av kraftig vind fra sørøst i kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark

  • Fra onsdag kveld ventes lokal snøfokk utsatte steder i Øst-Finnmark på grunn av kraftig vind fra sørøst og sør. Torsdag ventes også litt snø

– Hvor vil været være verst?

– Det er i hovedsak i kyst og fjordstrøkene det vil være verst. Der det er ute snøfokkvarsel og hvor det er mest vind.

Uværet kan ifølge Berger vare en stund.

– Farevarslene gjelder allerede fra i kveld, og ut onsdag. Vinden vil ikke gi seg med det første, den sørøstlige vinden kan i verste fall holde på fram til lørdag. Men det vil ikke komme så mye nedbør i perioden, sier hun.

I Øst-Finnmark er det ventet en del vind i kyststrøkene fra onsdag kveld. Det er ute snøfokkvarsel fra Meteorologisk institutt for kyststrøkene i Øst-Finnmark.

Temperaturene over fylket er ventet å bli litt mindre kjølig utover uka.

– Det blir ikke varmt, men ikke fullt så kjølig. Men så kommer vinden i tillegg. Den effektive temperaturen vil nok føles kaldere enn det som oppleves tirsdag, selv om gradestokken viser noen grader høyere.

Det vil være kjølig og vindfullt fram mot helga, opplyser meteorologen.

Artikkeltags