Flammene tok overhånd på E6

BIL I BRANN: En bil står i brann på E6 like før Sirma i Tana kommune.

BIL I BRANN: En bil står i brann på E6 like før Sirma i Tana kommune. Foto:

Politiet rykket ut til brann i Sirma søndag ettermiddag.

DEL

En begynte å brenne på E6 like før Sirma like før klokken tre søndag.

– Vi kom frem til stedet for ikke så lenge siden. Brannmannskap på stedet melder at det brenner godt i bilen. Det er ingen fare for folk slik det står nå. Nå starter slokningsarbeidet, sa Runar Korneliussen på et tidlig tidspunkt.

Brant opp

Vaktleder ved 110-sentralen sier videre at de ikke har oversikt over hvor mange som befant seg i bilen da den begynte å brenne, men kan fortelle at det ikke meldt om skade på de involverte. Selve bilen var overtent da brannvesenet var på stedet.

– Bilen er snart utbrent, så det å slokke selve brannen skal ikke ta for lang tid, men det er viktig å bruke tid på å få avkjølt bilen fordi det fremdeles kan ligge og gløde på stoffet i bilen, for eksempel, sier Korneliussen.

Han legger til at bilbranner kan være spesielt utfordrende.

– Det er klart at det som er med bilbrann er at det er mye som er brennbart og har ekstra mye giftige gasser. Der er det både plast og stoff. Det er viktig med god bekledning og godt med oksygen for mannskapene, forklarer han.

Etterforskes

Politiets operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Bjørn Tormod Syvertsen, opplyser senere at bilberger har fjernet bilen fra E6.

Det var en eldre mann i 80-årene som kjørte bilen da brannen oppsto under kjøring.

Politiet etterforsker alle branner rutinemessig og vil undersøke bilen mandag.

Artikkeltags