Flammene brant hull i taket: – Sannsynligvis brann i lysarmatur

SLUKKET: Brannvesenet er i gang med å rydde opp etter å ha slukket en mindre brann utenfor politihuset i Kirkenes.

SLUKKET: Brannvesenet er i gang med å rydde opp etter å ha slukket en mindre brann utenfor politihuset i Kirkenes. Foto:

Brannvesenet rykket ut til brann i Kirkenes. Brannen er slukket uten personskader.

DEL

Politiet skal inn og undersøke den konkrete brannårsaken etterhvert som de får tilgang til brakkeriggen. Foreløpig er det ikke mistanke om at brannen var påsatt.

– I alle brannsaker skal det opprettes en egen sak hos politiet med tanke på å få kunnskap om hva som er årsaken slik at man kan luke ut slike svakheter for fremtiden, sier Tarjei Leinan Mathiesen hos politiets operasjonssentral.

Brant i taket

Det ble klokken halv ett fredag meldt om brann i en brakkerigg utenfor politihuset i Kirkenes. Brakken brukes av arbeidere som driver med utbedringer av politihuset. Brakkeriggen tilhører ifølge politiet Bjørnevatn Bygg.

Det har ikke lykkes iFinnmark å få kontakt med daglig leder for selskapet, Herbjørn Randa. Politiet forteller på sin side at flammene har brent et hull i taket.

– Brannvesenet hadde kort utrykningstid siden dette er i sentrum, så det ble slukket forholdsvis raskt. Det rakk likevel å oppstå et hull i taket, og jeg tviler på at noen av de to brakkene er brukbare med det første, sier Mathiesen.

Slukket raskt

– Det brenner rett på utsiden av politihuset. Det er snakk om en brakkerigg for arbeidere som jobber med utbedringer av politihuset, sa han tidligere til iFinnmark i forbindelse med utrykningen.

Brannvesenet rykket ut til brannen klokken 12.30. Rolf Gunnar Nilsen i brannvesenet opplyser klokken 12.50 at brannen er slukket.

Det skal ikke være folk inne i brakkene, får iFinnmark opplyst.

– Det virker til at det er oppstått brann i det tekniske anlegget på riggen. Det oppholder seg ikke folk i brakkene nå. Dette er et sted arbeiderne pleier å holde til mens de jobber, og det er ikke arbeid på stedet i dag, sier Mathiesen.

– Brann i en brakke som arbeidere bruker ved Politihuset. Ser ut til å være en teknisk feil i ett lysarmatur, skriver politiet på Twitter like før klokken tolv.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken