Politiet skal inn og undersøke den konkrete brannårsaken etterhvert som de får tilgang til brakkeriggen. Foreløpig er det ikke mistanke om at brannen var påsatt.

– I alle brannsaker skal det opprettes en egen sak hos politiet med tanke på å få kunnskap om hva som er årsaken slik at man kan luke ut slike svakheter for fremtiden, sier Tarjei Leinan Mathiesen hos politiets operasjonssentral.

Brant i taket

Det ble klokken halv ett fredag meldt om brann i en brakkerigg utenfor politihuset i Kirkenes. Brakken brukes av arbeidere som driver med utbedringer av politihuset. Brakkeriggen tilhører ifølge politiet Bjørnevatn Bygg.

Det har ikke lykkes iFinnmark å få kontakt med daglig leder for selskapet, Herbjørn Randa. Politiet forteller på sin side at flammene har brent et hull i taket.

– Brannvesenet hadde kort utrykningstid siden dette er i sentrum, så det ble slukket forholdsvis raskt. Det rakk likevel å oppstå et hull i taket, og jeg tviler på at noen av de to brakkene er brukbare med det første, sier Mathiesen.

Slukket raskt

– Det brenner rett på utsiden av politihuset. Det er snakk om en brakkerigg for arbeidere som jobber med utbedringer av politihuset, sa han tidligere til iFinnmark i forbindelse med utrykningen.

Brannvesenet rykket ut til brannen klokken 12.30. Rolf Gunnar Nilsen i brannvesenet opplyser klokken 12.50 at brannen er slukket.

Det skal ikke være folk inne i brakkene, får iFinnmark opplyst.

– Det virker til at det er oppstått brann i det tekniske anlegget på riggen. Det oppholder seg ikke folk i brakkene nå. Dette er et sted arbeiderne pleier å holde til mens de jobber, og det er ikke arbeid på stedet i dag, sier Mathiesen.

– Brann i en brakke som arbeidere bruker ved Politihuset. Ser ut til å være en teknisk feil i ett lysarmatur, skriver politiet på Twitter like før klokken tolv.