(Nordlys)

Fire personer ble mandag ettermiddag hentet opp av sjøen ved Kvaløyvegen på Sør-Tromsøya. De er alle sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge, etter å ha blitt hentet opp av sjøen av nødetatene som ankom stedet.

– Samtlige er kjørt til sykehuset, sa innsatsleder Robin Aasheim Lindberg til Nordlys på stedet.

– Det vi kan si er at vi har hentet opp fire personer. Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet. Alle er fraktet til UNN. Tilstanden på alle fire er uviss, sa operasjonsleder Kåre Munkvold tidlig mandag kveld.

Klokken 22.40 skriver UNN i en melding at politiet fortsatt jobber med å informere pårørende av de fire personene, og at de ikke vil gå ut med opplysninger om tilstanden deres.


Fulgte fotspor

Nødetatene ble varslet av en innringer som var bekymret.

– Da vi kom til stedet ble vi møtt av fotspor som ledet ned til sjøen. Det fikk alarmklokkene til å gå, sier operasjonsleder Munkvold.

Det ble igangsatt en omfattende redningsaksjon etter meldingen. Minst åtte båter deltok i søket, blant annet losbåt, redningsskøyter og kystvaktskipet Heimdal.

Uvisst om det er ulykke eller straffbar handling

Politiet i Tromsø avholdt pressekonferanse klokka 20.30. Politistasjonssjef Anita Hermandsen bekreftet blant annet funn av en barnevogn på en gangvei på Fagereng.

– Politiet fikk beskjed om hendelsen 17.28 av forbipasserende. Nødetatene igangsatte umiddelbart livreddende førstehjelp. Det drives nå teknisk og taktisk etterforskning, sier Hermandsen.

Det er uvisst hvor lenge de fire har ligget i vannet.

– Det er spor ned til vannet og det er gjort funn av støvler. Vi vet ikke nasjonalitet på de involverte, men jobber utfra en hypotese om hvem de er, sier Hermandsen på pressekonferansen.

– Vi vet ikke om dette er en straffbar handling eller en ulykke, legger hun til.

UNN vil ikke kommentere skadeomfang

En som bor på Fagereng var vitne til redningsaksjonen.

– Det var masse blålys, og politi og ambulansearbeidere som løp i fjæra, sier en nabo, som ikke ønsker navnet sitt på trykk.

Klokka 19.12 melder UNN at de har fått inn fire personer, men at de ikke vil gå ut med detaljer om verken kjønn, alder eller skadeomfang.

Innkaller kriseteam

Stian Fet, avdelingsleder ved Helsevakta på Legevakta, opplyste mandag kveld at Tromsø kommune innkaller det psykososiale kriseteamet.

– Vi har mottatt en henvendelse fra Troms politidistrikt og kaller inn ressurser, opplyste Fet ved 19.40-tiden.

Klokka 20.10 opplyser politiets innsatsleder Robin Aasheim Lindberg at søket er avsluttet. Det er ikke flere personer som er savnet.

De fleste av ressursene på stedet trekkes nå tilbake. Noen få polititjenestemenn er igjen på stedet.

Nordlys oppdaterer saken.