Fire nye artister er nå klare for festivalen:– Det er første gang vi har denne sjangeren her

FESTIVAL: Nicole Sabouné (t.h.) gjester Varangerfestivalen. Festivalsjef Robert Lundgren er fornøyd.

FESTIVAL: Nicole Sabouné (t.h.) gjester Varangerfestivalen. Festivalsjef Robert Lundgren er fornøyd.

Det er bare måneder igjen til festivalen på ny braker løs, og fire nye artister er sluppet.

DEL

Varangerfestivalen presenterer torsdag fire nye artister som entrer scenen i sommer. Her representeres både goth, jazz, vise og Sápmi power med følgende artister:

 • Nicole Sabouné (SE)
 • Maxida Märak & MiNensemblet (SÁ/NO)
 • Ingeborg Oktober med strykekvartett
 • Late Night Jazz: Inger Nordvik Trio

  – Det er første gang vi har en goth-artist med på festivalen! Så det er gøy å enda finne sjangere vi ikke har hatt her. Nicole Sabouné er veldig spennende. Det er mektig som bare det, og jeg tror den kan gå hjem hos mange. Med Nicole og Maxida får vi to artister som aldri før har vært på festivalen, noe som blir spennende å vise fram. Det er et kult slipp vi har nå, som viser festivalens bredde, og som viser kvaliteten i artistene som kommer, sier festivalsjef Robert Lundgren til iFinnmark.
 • Slik beskriver festivalen de fire artistene i pressemeldingen:

  Svenske Nicole Sabouné er tilbake etter 3 års pause med sin nye EP «Come my Love» til strålende kritikker. Goth/indie artisten tok Sverige med storm ved midten av 2010-tallet med sine post-pønk inspirerte musikk. Store melodier og en stemme vi får bakoversveis av kommer sikre en aha-opplevelse for mange på årets festival.

  Vi skal holde oss i Sverige, men lenger nord i Sápmi finner vi den samiske artisten/joikeren/aktivisten Maxida Märak. Märak er en av de største samiske artistene i Sverige og til oss kommer hun med et helt nytt samarbeid med MiNensemblet, i en produksjon produsert av Musikk i Nordland.

  – Maxida er en artist vi har ønsket oss lenge, og når vi nå klarte å få hit denne helt unike produksjonen fra Nordland så var det bingo, sier Lundgren i pressemeldingen.

  Spellemannprisvinner fra 2019 Ingeborg Oktober spilte faktisk på festivalen i fjor, men denne gang så har vi invitert henne sammen med en strykekvartett fra bland annet Trondheimsolistene. Oktobers nordnorske viser, sammen med strykearrangement kommer bli balsam for øre og sjel.

  KOMMER TILBAKE: I fjor var Ingeborg Oktober artisten som spilte på hagekonserten. I år stiller hun som artist på scenen.

  KOMMER TILBAKE: I fjor var Ingeborg Oktober artisten som spilte på hagekonserten. I år stiller hun som artist på scenen. Foto:


  Sist ut er Inger Nordvik Trio som blir en del av Late Night Jazz programmet. Nordvik som kommer fra Troms, har de siste årene hatt base i Berlin og lager noe av det vakreste sangene vi hørt. Hennes debutalbum «Time» kom nettopp ut, og lurer dere på hvordan dette blir, sjekk ut singelen «Lost».

  Andre artister som til nå er sluppet for Varangerfestivalen 2020 er:

  • Bo Kaspers Orkester
  • Highasakite
  • Violet Road
  • Kari Bremnes
  • La Orquestra Informal
  • Daniel Herskedal og Ensemble Noor
  • Oscar Danielson med Marianne Halmrast og Tobias Solheim-Nilsen
  • Helge Lien Trio + Tore Brunborg
  • Gruppa Karl Marx-Stand
  • Vadsø Storband og Knut Anders Sørum
  • MadiaVale

  – Hvordan blir det å bare være publikum på festivalen?

  – Jeg tror det blir bra! Nå har jeg ikke hatt fri under festivalen på seks år, så jeg gleder meg til og kunne gå rundt og ha fullt fokus på å oppleve musikken. Det meste av programmet pleier å være ukjent for folk. Vi ønsker å gi dem en opplevelse av å oppdage ny musikk, og nye musikkopplevelser. noe jeg også tror vi har fått til, da det virker som flere og flere setter pris på å få se noe nytt. Jeg er spent, men totalen begynner å se veldig bra ut. Ting er kommet på plass og programmet begynner å være heftig. Jeg har en stødig vikar i André Kvernhaug og det er en god administrasjon, så dette blir fint, sier Lundgren.

  GLEDER SEG: Festivalsjef Robert Lundgren gleder seg til å kunne nyte konsertene under årets festival, som en i publikumet.

  GLEDER SEG: Festivalsjef Robert Lundgren gleder seg til å kunne nyte konsertene under årets festival, som en i publikumet. Foto:

  Artikkeltags