Det blir en begivenhetsrik helg på sportsfronten i Finnmark og på iFinnmark kan du følge det meste av det som skjer når det skjer.

Slik ser helgens sendeplan for sport ut (under kan du lese mer om sportssendingene).

Fredag 26. april

17:00-22.00: NNM i håndball, 14/16-årsklassene.

Lørdag 27. april

9.00-21.15: NNM i håndball, 14/16-årsklassene.

10.00: Aprilstevnet i bryting. Kirkenes Atletklubb arrangerer dette stevnet for 49. gang.

14.00: Ata – Senja, fotball 2. divisjon avdeling 2, menn.

14.00: HIF/Stein – Nordlys, fotball 4. divisjon, menn.

14.00: Porsanger – Polarstjernen, fotball 2. divisjon avdeling 9, kvinner.

14.00: Kirkenes – Tana, fotball 4. divisjon, menn.

AVLYST! 18.00: Drøbak-FrognNorild, fotball 3. divisjon avdeling 2, menn AVLYST!

Søndag 28. april

11.15-15.00: NNM i håndball, 14/16-årsklassene.

Mer om sendingene:

Alta-Senja

Alta har full pott og 5–0 på to kamper i PostNord-ligaen avdeling 2. Bare målforskjellen skiller dem fra ledende Odd2. Nå kommer Senja på besøk i Finnmarkshallen. Troms-laget, med brødreparet Daniel og Alexander Mikkelsen og Jørn Egil Persen fra Sør-Varanger i troppen, spilte 0–0 hjemme for Asker sist og fikk med det første poenget denne sesongen. Nå skal de forsøke å få med seg noe fra finnmarksbesøket. Alta er tippet i teten, mens Senja er tippet i bunnen. Dette bør bli en ny seier for altaværingene. Assisterende trener Andreas Fladseth Markussen sier at de har skadefri og har en offensiv tropp som er oppildnet av en god sesonginnledning.

 – Vi vet at fotball snur fort og derfor har vi føttene plantet på jorda, men har veldig lyst til å gjøre en god prestasjon på lørdag og er klar til å gjøre det som skal til, sier assistenttreneren.

 

HIF/Stein-Nordlys

Fjerdedivisjonsfotballen begynte med de første kampene torsdag, der Porsanger slo Tverrelvdalen i en nimålsthriller og Alta 2 slo Indrefjord 8-2. I Hammerfest møter HIF/Stein Nordlys. Ifølge Håvard Mauseth så skal HIF/Stein være godt forberedt til seriestart. Noen skader har de, men optimismen råder. Laget måtte gjøre en endring i trenerkabalen da Janis Vaitkus erstatter Klaus Pettersen, som måtte trekke seg på grunn av helsemessige årsaker. Ifølge Mauseth har Janis videreført det Klaus gjorde på treningene. Nordlys-trener Rasmus M. Somby sliter med å stille toppet mannskap til kampen.

– Vi er ikke helt fulltallige. Mange av spillerne driver næringsaktivitet, så derfor vil vi nok mangle en del før denne perioden er over. Men vi skal stille elleve mann, sier Somby som leder et lag med mange unge spillere. Målet er å holde plassen.

Porsanger-Polarstjernen

Rent finnmarksderby innleder sesongen i 2. divisjon for damer. Reidulf Høybakken i Porsanger har noen skader og en sentral spiller ute med graviditet, men får også noen tilbake av de samme grunnene. – Vi er ikke helt klare, men skal være klar til kampstart lørdag, sier han. Polarstjernen er klar, ifølge trener Morten Store Jakola.

 

– Dette er en serie med litt lite kamper, så her gjelder det å komme i gang fra start, sier Jakola, som mener han ikke skal få spillerne til å motivere seg uansett hvem som står på motsatt bane.

Kirkenes-Tana

KIF-trener Eivind Braaten Blix sier det kribler foran seriestarten, men at han er litt usikker på hvor laget står. – Vi har nettopp kommet ut fra Barentshallen og har ikke trent mange øktene på stor bane. Derfor er det vanskelig å si om vi er i rute. Nå gjelder det å være konsentrert fra første stund. Tana er et lag med mange unge og spennende spillere, sier Braaten Blix. Tana er nyopprykket og har fått en vrien oppgave i bortemøtet mot Kirkenes. Ronald David Helander i Tana gleder seg til debuten i 4. divisjon. – Vi gleder oss og skal være godt forberedt. Målet er å berge plassen og etablere oss i fjerde. Jeg tror vi skal ha en god mulighet til å klare dette.

Aprilstevnet i bryting

Lørdag arrangeres Aprilstevnet i bryting for 49. gang i Fjellhallen i Kirkenes. Dette er det eldste internasjonale seniorstevnet i bryting som arrangeres i Norge. Også denne gangen har arrangørklubben Kirkenes Atletklubb fått opp landslagsbrytere til stevnet sitt, som totalt samler mellom 100 og 110 deltakere. Ifølge Willy Bangsund, som har vært med på samfulle arrangement, så arrangeres det bryting for klassene piker og gutter 15 år, ungdom og senior kvinner og menn. Den norske landslagstreneren Fritz Aanes tar med seg seks landslagsbrytere. I tillegg kommer fire landslagsbrytere fra Finland og toppbrytere fra nordsvenske klubber.

 

Totalt åtte russiske klubber deltar, blant annet brytere fra St. Petersburg og Varkuta ved Uralfjellene. Som vanlig kommer også toppbrytere fra den hviterussiske hovedstaden Minsk. De kommer som vanlig kjørende med bil de 2211,4 kilometerne fra Minsk til Kirkenes. I tillegg til brytere fra arrangørklubben deltar også finnmarksbrytere fra Tana, Mehamn, Vardø, Vadsø og Båtsfjord. Stevnet kan du følge på iFinnmark fra stevnestart klokken ti lørdag morgen. Jon Rønningen er blant ekspertkommentatorene i sendingen fra Fjellhallen i Kirkenes.

Drøbak/Frogn-Norild

OBS! KAMPEN ER AVLYST:

BAKGRUNN: Denne gjengen blir rammet av SAS-streiken: – Dette kan bli dyrt for oss

Norild reiser til Østlandet for å forsøke å ta sin første trepoenger mot Drøbak/Frogn lørdag. Motstanderne har tatt tre poeng og Norild har tatt det ene som ble igjen i Vadsø etter kampen mot Vålerenga 2 sist mandag.

 

– Vi skal forsøke å bygge videre på den gode omgangen mot Vålerenga inn mot denne kampen. Jeg vet ikke så mye om de vi skal møte, men vi vet nivået er generelt mye høyere, så vi må være på i alle kampene. I 4. divisjon visste vi at vi kom til å vinne kampene vi spilte med flere mål. Nå er det vi som er underdogs og må kjempe hardt for å få med oss noe, sier Norild-spiss Milos Vucenovic.

Vil du se mer? Ta en titt på menyen til Direktesport her.