Voigt fikk prisen for godt hundehold

Ben Voigt mottar prisen for beste hundehold av sjefsveterinær Hanna Fredriksen, sammen med Julie Katrine Berg. Foto: Geir Stian Altmann Larsen

Ben Voigt mottar prisen for beste hundehold av sjefsveterinær Hanna Fredriksen, sammen med Julie Katrine Berg. Foto: Geir Stian Altmann Larsen

Artikkelen er over 4 år gammel

Men sjefsveterinæren refset flere av hundekjørerne etter årets løp.

DEL

Ben Voigt ble hedret for beste hundestell under banketten til Finnmarksløpet. Det var sjefsveterinær Hanna Fredriksen som overrakk prisen til den tyske hundekjøreren som er bosatt i Langfjordbotn på lørdagskvelden. Før banketten var derimot Fredriksen ikke like fornøyd med alt hun hadde observert rundt på sjekkpunktene i årets løp. Den beskjeden fikk hundekjørere og handlere under et evalueringsmøte som ble avholdt i regi av Finnmarksløpet.

– Jeg er skuffet og lei meg over hvordan en del kjørere disponerer løpet sitt og ikke i tilstrekkelig grad ivaretar sine hunder, sa sjefsveterinær Hanna E. Fredriksen etter at temaet kom opp, melder finnmarkslopet.no.

Fredriksen ba hver enkelt hundekjører gå i seg selv og tenke over hvordan man hadde kjørt årets løp under evalueringsmøtet.

– Vi som veterinærer skal hjelpe dere, men det er dere selv som må ta ansvar, vise ansvar og som har ansvaret for å ivareta hundene deres under løpet, poengterte hun klart til forsamlingen.

Sjefsveterinæren understreker ifølge finnmarkslopet.no at de fleste hundekjørere tar svært godt vare på hundene sine, men at det dessverre er enkelte kjørere som ikke viser gode nok vurderingsevner underveis.

– Jeg, veterinærteamet og Finnmarksløpet har ikke noe ønske om å pålegge kjørerne flere regler, lage mer byråkrati eller opptre som politi. Jeg håper at vi nå sammen kan sette fokus på god dyrevelferd, gode holdninger og at kjørerne selv bidrar til en positiv endring, sier Fredriksen til finnmarkslopet.no..

Artikkeltags