Vant etter 50 timers blodslit

Finske Ronny Wingren vant 50-mila kun noen få minutter foran Hilde Askilt.

Finske Ronny Wingren vant 50-mila kun noen få minutter foran Hilde Askilt. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Førstemann i mål på 500 km.

DEL

Mer enn femti timer etter starten i gågata i Alta sentrum lørdag kom finlenderen Ronny Wingren i mål på samme sted nå i ettermiddag.

Han har slitt 482 kilometer gjennom storm og nedbør over store deler av Vest-Finnmark og har hatt en gjennomsnittlig hastighet på om lag 11 km/t og kommer inn med alle sine 8 hunder.

En sjekk på 32.000 kroner er førstepremien Wingren kan ta med hjem til Nykarleby i Finland for innsatsen.

– Jeg har drømt om dette i 20 år, forteller Wingren rett etter målgangen. Den finske hundekjøreren har hadde som målsetning å bli blant de fem beste før start, og hadde drømt om en tredje plass. Førsteplassen hadde ikke vært i tankene hans før han nærmet seg målstreken.

– Jeg hadde ingen ambisjoner om å vinne, så å klare det er noe av det største man kan gjøre som hundekjører, sier en meget glad vinner, som hadde to lederhunder som ledet spannet i sin første konkurranse

Kun syv minutter senere passerte miljøterapauten Hilde Askildt (53) fra Ål i Hallingdal målstreken. Hun vil kunne få med seg en sjekk på 22 000 kroner fra Finnmarksløpet. Hun vant løpet i 2005, oghadde et håp om å ta igjen Wingren etter siste sjekkpunkt.

– Jeg ble veldig inspirert da jeg hørte at Ronny lå så langt foran meg i sporet etter Jotka. Før det vurderte jeg bare å sikre 2. plassen foran Elisabeth som jeg hadde kjørt sammen med fra Levajok, forteller Askildt.

Elisabeth Edland tok tredjeplassen og kom i mål ca. 20 minutter bak Askildt.

Artikkeltags