Kun minutter skilte Frydenlund og Tunheim

Harald Tunheim og Ronny Frydenlund ligger å kniver i toppen i Finnmarksløpet.

Harald Tunheim og Ronny Frydenlund ligger å kniver i toppen i Finnmarksløpet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ronny Frydenlund var først, men har en veteran pustende i nakken.

DEL

Ronny Frydenlund var den første som startet ut fra sjekkpunkt Varangerbotn onsdag morgen klokken 07.44, etterfulgt av Harald Tunheim klokka 07.52. Deretter har Sigrid Ekran og Birgitte Næss Wærner fulgt på 3. og 4. plass

Onsdag klokken 14.18 var Frydenlund det første spannet til å ankomme Sirbma, men 14.22 kom konkurrenten fra Alta, Harald Tunheim, til sjekkpunktet. Ronny Frydenlund syntes at ting så bra ut, men at at det er veldig spennende nå.

– Dette kan slå begge veier. Nå blir det hvile og skuling på hverandre. For man må passe på hverandre nå, forteller mannen som kom på 4. plass forrige vinter. Han har planer om å holde seg til sin egen kjøreplan, men må ta hensyn til sine konkurrenter.

– Det er langt igjen, og man kan fort brenne lyset i begge ender, sier Frydenlund mellom stellet av de åtte hundene han har igjen i spannet.

Motvind

Altaværingen Harald Tunheim sier at man kan skule på hverandre. men at det nå handler om å gi spannet hvile.

– Vi skal hvile nå. Det har vært varmt og vi har hatt motvind fra Varangerbotn. Så når det er plussgrader blir det også lite fart i sporet, forteller Tunheim, som har planer om å gi hans ni hunder inn til Sirbma god hvile.

De to herrene på topp har også tøff konkurranse fra to kvinnelige hundekjørere. Sigrid Ekran ankom Sirbma 14.34 med sine ti hunder, og bak henne igjen ankom Birgitte Næss Wærner med sine ni hunder klokken 14.52.

Totalt 18 kjørere har brutt løpet.

Ved målgang Alta må kjørerne i FL-1000 ha minst seks hunder igjen i spannet.

Artikkeltags