Har festet grepet om ledelsen i FL-1.200

LEDER: Petter Karlsson leder FL-1.200. Foto: Finnmarksløpet

LEDER: Petter Karlsson leder FL-1.200. Foto: Finnmarksløpet

Artikkelen er over 1 år gammel

Forventet målgang fredag ettermiddag.

DEL

Svenske Petter Karlsson har festet et solid grep om ledelsen i den lengste distansen i Finnmarksløpet: 1.200 kilometer.

Karlsson og amerikanske Dallas Seavey har kjempet i teten fra Øvre Pasvik via Kirkenes og Neiden 2. Inn til Varangerbotn skilte det kun ett minutt i Seaveys favør.

Startet rett ut

De fleste regnet med at duoen ville hvile noen timer på sjekkpunktet, men den gang ei. Petter Karlsson startet ut etter en stopp på bare 8 minutter. Seavey startet ut 9 minutter etter svensken.

Etter det kjørte Petter Karlsson, med 10 hunder i spannet, fra amerikaneren som da hadde 8 hunder i spannet.

Petter Karlsson kjørte inn til Levajok torsdag ettermiddag klokken 14:16. Førerne er pliktet til å ta ut 10 timer obligatorisk hvile til sammen på sjekkpunktene Levajok og Karasjok, og man kan selv fordele tiden på de to stedene. Bortsett fra at man er nødt til ta ut minimum 2 timer hvile i Karasjok slik at veterinærene kan sjekke hundene.

Passerte Seavey

Spannene bak Petter Karlsson er ikke ventet inn til Levajok på flere timer etter svensken. Birgitte Næss var i 14:30-tiden nummer to i løpet etter at hun hadde passert Dallas Seavey på turen fra Varangerbotn. Næss har i likhet med Seavey 8 hunder i spannet.

Et stykke bak Seavey fulgte Kristian Walseth fra Alta.

Dersom Petter Karlsson bruker lik tid fra Levajok til målgang i Alta som fjorårsvinner Petter «Pete» Jahnsen, er målgang i Alta ventet fredag ettermiddag mellom 16 og 17.

Artikkeltags