Hele Norge følger med

Lars Monsen er en av de store profilene som har vært å trekke norges befolkning til TV-skjermen denne uken. Her har han en annen profilert NRK-mann i sleden på starten. Det er Leo Ajkic.

Lars Monsen er en av de store profilene som har vært å trekke norges befolkning til TV-skjermen denne uken. Her har han en annen profilert NRK-mann i sleden på starten. Det er Leo Ajkic. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Finnmarksløpet er en stor TV-suksess.

DEL

Kombinasjonen villmark, ekstremvær og hundekjøring treffer åpenbart norske TV-seere midt i hjerterota, skriver Finmarksløpet i enm pressemelding. NRKs mandagssending fra Finnmarksløpet hadde imponerende 435.000 seere og var det 11. mest sette programmet i Norge. De gode seertallene gleder både NRK og Finnmarksløpet. Programmet mandag kveld hadde en markedsandel på imponerende 34,9 prosent. Programleder Carina Olset og NRK farter denne uken Finnmark rundt med TV-studio på de ulike sjekkpunktene, til stor gled for flere hundre tusen TV-seere.

– Det gleder oss og de 630 frivillige som arbeider med arrangementet at Finnmarksløpet bidrar til gode TV-opplevelser for så mange. Løpet er unikt og kan egentlig ikke sammenliknes med noen andre idrettsarrangement her i landet. Ekstreme opplevelser vinterstid står på rekke og rad – noe uværet som slo inn over Finnmark det første døgnet er et godt eksempel på. Ikke noe stopper Finnmarksløpet.

– Og med 130 startende hundespann er det mange gode historier som skal fortelles når kjørerne kommer inn til sjekkpunktene, sier informasjon- og presseansvarlig i Finnmarksløpet, Trond Anton Andersen i en pressemelding.

Store prestasjoner

Redaksjonssjef i NRK TV-sporten, Per Jordal, understreker at uka ikke er over, og at de endelig tallene vil gi et større bilde av seertallene. Han mener Finnmarksløpet har mange elementer som gjør det til bra TV:

– Finnmarksløpet byr på mange store prestasjoner av både dyr og mennesker. Det er vilt og eksotisk, og dessuten et fint alternativ til mye av idretten vi vanligvis sender. Men det er også viktig for oss som allmenkringkaster at vi kan speile denne landsdelen på ulike måter. NRK Sport har dessuten et ansvar med å dekke bredden i norsk idrett. Finnmarksløpet er et slikt eksempel og da er det gledelig å registrere at TV-seerne liker det de ser, sier han.

Jordal innrømmer til Finnmarksløpet at NRK foran årets Finnmarksløp var litt spent på seertallene, ettersom noen av de store profilene kjører Iditarod i Alaska. Både Robert Sørlie og Ralph Johannessen kjører verdens lengste sledehundeløp. Men norske profiler som for eksempel Lars Monsen er med på å gi Finnmarksløpet stor fokus.

Artikkeltags