Finnmarksløpet helt direkte i år

PÅ VEIEN: iFinnmark er på veien med direkte-bilen under Finnmarksløpet. Redaktør Stian Eliassen er blant dem som er ute på veien i mange dager for å holde deg oppdatert om løpet. Foto: Lars Kristian Andersen

PÅ VEIEN: iFinnmark er på veien med direkte-bilen under Finnmarksløpet. Redaktør Stian Eliassen er blant dem som er ute på veien i mange dager for å holde deg oppdatert om løpet. Foto: Lars Kristian Andersen

Artikkelen er over 2 år gammel

iFinnmark legger ut på veien med det største streaming-prosjektet noensinne – for å gi deg kontinuerlig oppdatering om Finnmarksløpet.

DEL

Allerede torsdag 8. mars starter iFinnmark sendinger fra Finnmarksløpet, når deltakerne defilerer under åpningen av Borealis vinterfestival i Alta sentrum. Sendingene vil deretter foregå frem til 17. mars.

– Det er et ganske ambisiøst prosjekt, for å si det mildt, konkluderer redaktør Stian Eliassen.

Her kan du følge åpningen av Borealis vinterfestival fra klokken 19

Tidenes største prosjekt

Eliassen skal lede iFinnmarks store team som skal følge Finnmarksløpet. I flere uker har han og flere andre forberedt det som hittil er iFinnmarks største streamingprosjekt.

– Vår nye direkte-bil gjør det mulig å satse på denne måten. Nå skal vi ut på veien med den, samtidig som vi har både kamerateam og fjernstyrte kameraer på flere av sjekkpunktene. Dette vil gjøre det mulig for oss å dekke løpet fra flere steder samtidig. Når avstandene er slik de er må man ty til kreative tekniske løsninger. Men vi elsker jo å utfordre, smiler han.

Her finner du iFinnmarks sendeskjema framover

24 timer i døgnet

Når sendingen starter 8. mars vil sendingen foregå kontinuerlig frem til 17. mars, 24 timer i døgnet.

– Men vi vil selvsagt ikke sende direkte hele døgnet, men vi lager en Finnmarksløpet-kanal der seerne hele tiden får oppdateringer om løpet. Så bryter vi inn på direkten med jevne mellomrom. Og det er ganske ofte, etter det sendeplanen sier, slår Eliassen fast.

Finnmarksløpet-kanalen produseres i sin helhet fra direkte-bilen, også når den er i bevegelse mellom de ulike sendestedene.

– Det har blitt noen «Petter Smart-løsninger» for å få alt dette til. De eneste unntakene der det kan skje utfall på sendingen er noen strekninger der det er dårlig eller ingen 3G eller 4G-dekning. Men dette skjer fortrinnsvis mens seerne sover, sier redaktøren.

Omfattende dekning

Eliassen forteller at sendingen både skal gjenspeile det sportslige under løpet, og det som skjer rundt løpet.

– Vi er selvsagt på plass i Alta sentrum under starter og målganger, og imens spannene er ute kan vi følge innkomst og avgang fra sjekkpunktene fra våre fjernstyrte kameraer. Vi har også kamerateam ute for å snakke med deltakere og andre ute på sjekkpunkt. Underveis vil vi også slå opp vårt lille studio, der vi gjør intervjuer og gir deg oppdateringer. Dette blir en mellomting mellom «vanlig tv» og «sakte tv», sier han.

For å gi god sportslig dekning har iFinnmark også gjort tekniske investeringer som gjør det mulig å få oppdateringene ut på skjermbildene.

– Med nyvinningen har vi nå mulighet for å legge på sanntidsinformasjon direkte fra Finnmarksløpets systemer, slik at du kan få informasjon om hvordan de ulike deltakerne gjør det, hvordan resultatene er underveis og ikke minst Finnmarksløpets GPS-kart. På denne måten vil seerne få oppdateringer rundt det sportslige, også når vi ikke har kommentatorer på sendingen, sier Eliassen.

Artikkeltags