Ekran måtte holde igjen inn mot Karasjok

Artikkelen er over 4 år gammel

Hun fikk også bistand fra en annen favoritt. SE VIDEO.

DEL

Lederen på 100-mila ankom sjekkkpunkt Karasjok først i morrest. Hun ble klokket inn 08.34, og kom raskt igang med stellet av hundene sine, for å gjøre dem klare for de siste 13-milene mot Alta. Hun har ni hunder i spannet, og måtte holde dem litt igjen inn mot sjekkpunktet.

– Det er lett å gå seg stive når det er så skarpt føre, men de har vært kjempeflinke. Men jeg måtte holde litt igjen på slutten, forteller Ekran mellom stellet av hundene på sjekkpunktet.

Ekran sier hun tenker sjekkpunkt til sjekkpunkt, og er klar på at det er langt igjen. Den timen forsprang hun har på 2. mann, Birgitte Næss Wærner, er ingenting på et så langt strekk som er igjen.

– Det er mye som kan skje, en time på 13 mil er ingenting. Men jeg skal gjøre mitt beste på å komme først, sier lederen av 100-mila.

Første kjører til Karasjok, fikk også en to timer lengre hvil enn sine forfølgere på Levajok.

– Det er positivt med ekstra hvil, sier Ekran, som også holder seg til kjøreplanen sin.

– Jeg kjører etter planen, og nå er det bare å kjøre på, sier hun og er klar på at det været som er meldt får man ikke gjort noe med.

Etter rapportene fra sjekkpunktet så la trekkhundene til Ekran seg rett til å sove da de la seg på halmen. Ingen av dem rørte maten før søvnen tok dem.

Manglet fôrsekk

Da Ekran skulle mate hundene ble det klart at en av hennes fôrsekker ikke hadde dukket opp på sjekkpunktet. Dermed kom en av årets favorittet henne til unsetning. Arnt Ola Skjerve har brutt løpet grunnet sykdom, og overlot hans fôrasjoner i Karasjok til Ekran.

– Det er kjempefint, men veldig lei meg for at han brøyt, forteller en takknemlig Ekran.

Det var ikke alt som hun var like vant med i fôrsekken til Skjerve, men det regnet hun med skulle gå bra.

– Jeg ble litt overrasket da jeg åpnet sekken, men vi fôrer stort sett med det samme, kjøtt, fisk og sånn. Så jeg satser det går bra, ler hun ved sjekkpunktet.

Nå venter en 10-timers obligatorisk hvil før hun kan starte mot Jotka og målgangen i Alta.

Må ha mat

Rennleder Rita Hallvig sier at det ikke er uprobelmatisk å løse en fôr på den måten Ekran og Skjerve har gjort, men at de ikke kan sende ut spannet til Ekran uten at hundene har fått mat i kroppen.

– Vi har et system som skal håndtere dette, men av og til svikter systemet. Det har skjedd tidligere. Så det er likt for alle om løpet har gjort en feil.

Artikkeltags