Barnas store hundekjørerhelt

Breidablikk barnehage hadde møtt opp i stort antall for å ta imot sin pedagogiske leder Hege Knutsen i mål. Hun fullførte 50-mila på en meget solid måte, og ble nummer 35 i årets løp. Det var Caspian Suhr Thomassen som fikk æren å overrekke en blomst til Knutsen.

Breidablikk barnehage hadde møtt opp i stort antall for å ta imot sin pedagogiske leder Hege Knutsen i mål. Hun fullførte 50-mila på en meget solid måte, og ble nummer 35 i årets løp. Det var Caspian Suhr Thomassen som fikk æren å overrekke en blomst til Knutsen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Hege Knutsen fra Alta ble tatt imot av en stor og entusiastisk heiagjeng da hun fullførte sitt første Finnmarksløp.

DEL

Knutsen er en del av hundekjørermiljøet i Alta, og jobber også til daglig på Breidablikk barnehage, og de hadde møtt opp i hopetall for å ta imot sin store helt i årets utgave av Finnmarksløpet. Blant annet ga Caspian Suhr Thomassen en blomsterbukett til sin hundekjørende pedagogiske leder i barnehagen.

– Det var kjempekoselig at kollegaer, barn og familie kom og tok imot meg, forteller rookien, som kjørte inn til en sterk 35. plass på den 500 kilometer lange distansen.

Nye erfaringer

Hege Knutsen har fulgt med på det som skjer i Finnmarksløpet fra sidelinjen i mange år. Så hun visste litt om hva som ventet henne, men lærte samtidig en rekke nye ting.

– Det dukker opp nye problemstillinger hele veien, og det er noe helt annet å være i det selv. For hundene skal følges opp med stive bein og liknende, sier førskolelæreren.

Mye vær

Da Knutsen og resten av hundekjørerne kjørte ut av Alta skinte sola, og når hun krysset mållinjen skinte også sola. Men mellom start og slutt har det vært mye vær i år.

– Det har vært en reise med mye slit og vær, men det må også sies at det har vært mye fint vær også, forteller hundekjøreren.

Trening

Nummer 35 av 73 påmeldte på 50-mila kjørte med fem av sine egne hunder i mål, og hadde også lånt tre hunder fra familien Karlstrøm i Langfjordbotn. – Når man ser hvor mange som har brutt er det veldig godt å komme i mål. Artig også at alle fem av våre hunder ble med helt til mål, men det ligger utrolig mye trening bak, sier Knutsen, som er usikker på om det blir et nytt løp neste år.

Refleksglede

Sporene har vært harde i år, men også gode.

– Jeg må få skryte av merkingen i årets løp. Fra Skoganvarre så lyste refleksene opp hele veien på natten. Noe som gledet veldig ute i løypa, skryter Hege Knutsen.

Artikkeltags