Kronprins Haakon: – Finnmark er et område jeg er glad i

BESØK: Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen og Kronprins Haakon Magnus på Joint Viking-visitt.

BESØK: Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen og Kronprins Haakon Magnus på Joint Viking-visitt.

Artikkelen er over 3 år gammel

Kronprinsen fikk et godt innblikk i hva de norske soldatene øvde på under et todagers besøk i Finnmark under Joint Viking

DEL

Denne uken har det vært storfint besøk under militærøvelsen, Joint Viking. Kronprins Haakon Magnus har på torsdag og fredag besøkte de fleste avdelingene i forsvaret som i disse dager øver i Finnmark. Dermed har han fått et innblikk i hvordan det øves i sjø, luft og på bakken under Joint Viking. Blant annet har kronprinsen overnattet i felt fra torsdag til fredag sammen med 2. bataljon i HV i Stabbursnes.

Under en pressebrifing på Amtmannsnes i Alta skrøt Kronprins Haakon Magnus av den jobben som gjøres i de ulike forsvarsgreinene.

– Jeg har et solid og godt inntrykk av øvelsen.

– Fascinerende område

Fra Lakselv til Alta er det stor aktivitet under øvelsen, og dermed har kronprinsen fått sett store deler av Vest-Finnmark under sitt besøk. Han tror at man får et godt utbytte av å være her å øve. Blant annet på grunn av værforholdene i Finnmark.

Kronprinsen var på et todagers besøk i Finnmark under Joint Viking.

– Finnmark er et område jeg er glad i. Det er et fascinerende område. Så man har et godt utbytte av å øve her. Det er viktig å øve på vinteren, forteller Kronprins Haakon, som fikk være ute med Korvetten i Altafjorden på torsdag.

– Det er et fantastisk fint område, og jeg har sterke minner fra da vi seilte opp kysten av Nord-Norge. Det er en kraftfull natur her oppe, sa han under pressebrifen.

SEILTE INN ALTAFJORDEN: Sjøforsvaret er også en del av Joint Viking, og her kommer Kronprinsen inn til Alta i en korvette.

SEILTE INN ALTAFJORDEN: Sjøforsvaret er også en del av Joint Viking, og her kommer Kronprinsen inn til Alta i en korvette.

Følger med på Finnmarksløpet

Kronprins Haakon har tidligere vært med på starten av Finnmarksløpet, men i år reiste han hjem dagen før starten på Alta sentrum.

– Jeg rekker ikke starten i år, men jeg følger med på løpet gjennom media, opplyste kronprinsen før han avsluttet besøket i Finnmark.

Artikkeltags