Vardø Mandssangforening skulle feire sitt 140 års jubileum denne helgen og i den forbindelse sendte jeg inn et innlegg om historien til koret. Artikkelen ble sendt både til Finnmarken, som har som formål å informere leserne i Øst-Finnmark og Østhavet som primært skal dekke Vardø kommune. Vi bestilte i tillegg annonse i begge avisene for å opplyse folket om konsertene vi ville avvikle denne helgen.

Vardø Mandssangforening er sannsynligvis det eldste mannskoret i Nord-Norge og det er heller ikke mange kor i Norge som er eldre. Vi hadde invitert kor fra Kristiansund, Tana/Nesseby, Vadsø, samt alle kor og korps fra Vardø og det ble lagt opp til ei virkelig stor og fin kulturhelg her. Nå ble det dessverre ikke slik, da det ble flystreik og vårt gjestekor fra Kristiansund ikke kom seg nordover. Vi så ingen annen utvei enn å avlyse hele arrangementet, til stor skuffelse for både deltakere og publikum, men vi kommer senere sterkere tilbake. Streik rammer dessverre alltid tredje person.

Tilbake til artikkelen som ble sendt til begge avisene. Østhavet kom med to siders innlegg om forhistorien til Vardø Mandssangforening. Finnmarken syntes tydeligvis dette ikke hadde almen interesse i Øst-Finnmark og valgte kun å ta inn annonsen som vi hadde betalt for. Redaksjonen tror muligens at det er det avisen lever av og ikke hva som står avisen. Dette er ikke første gang redaktørene i Finnmarken finner det uinteressant å komme med positive artikler fra kulturlivet i Vardø. Jeg kommenterte dette ovenfor avisen tidligere, men fikk da tilbakemelding om at vi måtte være flinke å opplyse redaksjonen når noe slikt skjedde, selv om vi også den gangen hadde kjøpt annonse. Nå sendte jeg en lang artikkel med bilder og trodde faktisk avisen ville trykke den, om ikke annet i en redigert form, så feil kan en ta.

Vardø Mandssangforening har kjøpt sin siste annonse i den avisen, så lenge jeg sitter ved roret. Vi har heldigvis i dag mange andre kanaler å informere på, så vi skal nok få informasjon til vårt publikum både i Vardø og resten av Øst-Finnmark.