– Vi forventer at temperaturene vil stige utover dagen i dag, og så blir det bare varmere og varmere, og det holder seg til torsdag, sier vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Eirin Arnesen, til iFinnmark mandag.

Finnmarkingene kan altså begynne å finne fram solkrem og badetøy, for de neste dagene kan det bli svært gode temperaturer.

– Jeg vil kalle det bra vær over hele fjøla, i hvert fall på onsdag, sier Arnesen.

Høytrykk over Kola

Varmluft fra sør og et høytrykk over Kola bringer gode temperaturer i de tre nordligste fylkene denne uka. I Finnmark vil dette gi utslag tirsdag, onsdag og torsdag.

– Onsdag kan det komme opp på 20-tallet også på kysten, mens det i indre strøk, på vidda og delvis i Øst-Finnmark blir det aller varmest, sier Arnesen.

Tirsdag og onsdag melder Yr.no om opp til 31 grader i Kautokeino og 29 grader i Karasjok.

– Langs kysten kan det bli et skydekke tirsdag, som gjør at det ikke blir like varmt. Likevel vil den største temperaturøkningen være her. Skyene har en tendens til å være lavtliggende, så man kan ta seg en tur opp i høyden om man vil se sola, men på onsdag ser det ut som om skyene blir holdt unna også på kysten, sier Arnesen.

– Er vi heldige og unngår tåkeskyene, så kan det komme opp i 18, 19 grader også i morgen, sier hun.

– De tre neste dagene som gjelder

Mandag er det meldt om litt regn, kan hende med torden i Finnmark. Senere blir det pent vær, før sommervarmen altså kommer nordover.

Til helga går temperaturen igjen tilbake til det normale.

– Det er de tre neste dagene som gjelder. Etter det blir det mer ustabilt igjen med yr, tåke og vind. Så nå må vi nyte de neste dagene, sier Arnesen.