Uken starter med sørvestlig vind opp til stiv kuling. Det vil komme litt lett snø i øst og på vidda, mens det av og til vil være opphold i vest.

– Gradene vil nok ligg på den blå siden, mellom 0 til minus 4 på kyststrøkene. På vidda vil det nok bli litt kaldere, forteller meteorolog Ingrid Bentsen ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Det snør, det snør

På onsdag vil vindretning snu og det vil komme nordavind. Også denne dagen vil det komme litt nedbør i form av snø.

– Det vil komme snø over hele linjen, stort sett. Men det kommer ikke i ett, det vil komme i perioder. Det er et lavtrykk fra sør som gir snøværet, sier Bentsen.

Selv om det melder snø hele uken, vil det ikke være store mengder som kommer.

– For dere oppe i nord er det helt normale mengder som kommer. Ganske enkelt er det normalt vintervær som kommer. Slik prognosene ser ut nå, er det ingenting som sier at det blir voldsomme mengder som vil skape problemer, sier meteorologen.

Ikke dramatisk

Det var på Twitter at meteorologene la ut melding om det kraftige lavtrykket som lager storm i Frankrike. Ifølge Bentsen er det ingen grunn til panikk.

– Vi venter ikke dramatikk på torsdag. Det vil være vind opp til stiv kuling og snøbyger i de ytre strøkene. Snøen vil vare gjennom hele dagen, men det vil ikke komme enorme mengder snø. Slik vi ser det nå er det som tidligere i uken, det er normalt vintervær, sier meteorologen.

(artikkelen fortsetter under)

Temperaturene vil ikke ha de store endringene.

– På kysten vil gradene ligge på rundt null, og de vil nok bli noe lavere utover dagen. Vidda vil starte med ettsifret tall på minussiden, men utover dagen og kvelden vil temperaturen synke og krype til tosifret tall, sier Bentsen.

Helgeværet

Selv om uken blir fylt med hvitt gull, vil de fleste få et pust i bakken når helgen kommer, skal vi tro meteorologen.

– Det vil komme en og annen snøbyge ytterst på kysten, ellers blir det forholdsvis bra vær. Temperaturene vil ikke endre seg så mye, men vinden vil nok minke litt, sier Bentsen.