Slutt på kjempefine dager med sol: – Ingen steder i Finnmark blir værvinnere

Artikkelen er over 1 år gammel

Håpet om knallsol denne uka er knust, men temperaturen kan likevel bli fin.

DEL

Meteorologene på Twitter sendte ut melding mandag om at det er slutt på godværet i Nord-Norge for denne gang. «Det er overskyet i Nordland allerede, og de neste dagene vil by på gradvis mer skyer for resten av landsdelen og enkelte regnbyger», heter det fra den kanten.

Overskyet

Vakthavende meteorolog hos Vervarslinga for Nord-Norge, Pernille Borander, kan bekrefte at det ikke blir noe særlig sjans for noen store gløtter med sol.

– Det har vært veldig fint vær i den nordligste landsdelen. For Finnmarks del har det vært fint noen dager selv om det har vært noen skyer ute på kysten. Nå er høytrykket som ordnet det, borte, sier hun.

Fra også med tirsdag blir det litt mer skyet vær som preger uka som kommer.

– Ser for så vidt ut at mandager kommer til å være ganske fin. Løpet av tirsdag ettermiddag vil det skyes til. Da kommer det litt regn fra sør som vil bred seg nordover, sier Borander.

Nedbør

Med andre ord blir det overskyet tirsdag og onsdag, og med mulighet for nedbør.

– Torsdag blir også overskyet. Ser man inn mot helga blir det ikke store gløtter med sol da heller. Det blir spredt regn tirsdag ettermiddag og onsdag. Og kanskje litt på torsdag.

– Hvem blir værvinneren i Finnmark da?

– Jeg tror ikke det blir en værvinner. Det blir mye av det samme i hele fylket, sier meteorologen.

Greie temperaturer

Temperaturene kan likevel bli ganske så greie, kan man forstå av værvarselet.

– Egentlig ser det ikke ut som det er store endringer i temperaturen første del av uka. Kan hende at temperaturen stiger litt langs kysten i slutten av uka, sier Pernille Borander.

I starten av uka kan det være opp i 14 grader. Så kan det øke i slutten av uken, opp til 17 grader på kysten i Vest-Finnmark, ifølge meteorologen.

 – Selv om vidda ikke har kjølige temperaturer, blir det ikke de store temperaturendringene, sier hun.

Artikkeltags