Ferge har kansellert avgang, og meteorologenes faregrad økes: Nå blåser det opp skikkelig

Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologene har gått ut med kulingvarsel i store deler av Finnmark. Vindstyrke opp i liten storm ventes på de mest utsatte stedene.

DEL

Allerede har vinden økt mye i Finnmark mandag formiddag. Meteorologene varsler sterk vind utover ettermiddagen og kvelden, men det er om natten og i de tidligste timene tirsdag at den sterkeste vinden ventes.

– Det blir liten storm på kysten og utsatte steder, sier vakthavende meteorolog hos Vervarslinga for Nord-Norge Ragnhild Nordhagen.

Vindfullt også mot helga

Et lavtrykk som ligger øst for Spitsbergen, beveger seg østover og skaper værendringer i Finnmark. Vinden vil gradvis avta tirsdag, men vil fortsatt holde en vindstyrke på mellom liten til stiv kuling.

– Tendensen for neste uke er at det kommer flere lavtrykk som beveger seg vestover i Barentshavet. Det blir av- og på med nedbør. Mot helga kan det også bli en del vind, sier Nordhagen.

Nedbøren kommer stort sett som sludd eller snø, men det er ikke snakk om de store mengdene.

– Det tar seg litt opp mot helgen, helst i ytre strøk, sier meteorologen.

Påvirket av været

Mandag formiddag ble flere Boreal-avganger påvirket av været. Deriblant ble fergerute 510 mellom Øksfjord og Tverrfjord kansellert på grunn av vanskelige værforhold. Likeså fergerute 520 som går mellom Sør-Tverrfjord, Bergsfjord og Øksfjord ble kansellert. VargsundXpressen fra Alta klokken 14:45 og retur fra Hammerfest klokken 16:40 erstattes med buss, melder Boreal på sin nettside.

Renovasjonsselskapet VEFAS melder at de ikke vil hente søppel i Bergsfjord, Sør Tverrfjord og Sandland på grunn av været og fergekanselleringene. De vil ta renovasjonen opp igjen som normalt neste gang, skriver på sin Facebook-side.

Artikkeltags