Faregrad settes opp: Melder vanskelige kjøreforhold

DÅRLIG SIKT: Det kan bli utfordrende på veiene i Finnmark. Illustrasjon.

DÅRLIG SIKT: Det kan bli utfordrende på veiene i Finnmark. Illustrasjon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sterk vind i kombinasjon med snø er ventet å gi vanskelige kjøreforhold i Troms og Finnmark.

DEL

Faregraden er økt til gult nivå som er det laveste nivået og tilsvarer det gamle obs-varselet til meteorologene.

Klokken 22 torsdag øker faren. Først klokken to natt til lørdag er faren ventet å være over, melder Yr.no. Men vakthavende meteorolog Ragnhild Nordhagen kan fortelle at det starter å blåse opp allerede fredag ettermiddag.

– Det blir endring i været i morgen. Det er et lavtrykk på vei inn i Barentshavet, som beveger seg østover mot kysten av Finnmark. Det blir kraftig vind, sier hun torsdag.

Særlig er det Vest-Finnmark som får den kraftige vinden. Vindøkningen kommer først i vestfylket, med vestlig vindretning på ettermiddagen. Så dreier vinden til nordlig retning, og først på kvelden får østfylket stiv kuling, før vinden minker igjen løpet av natten.

– Lavtrykket drar med seg kaldere luft. Løpet av ettermiddagen fredag blir det en overgang til snø. Når lavtrykket passerer kan det være litt høyere temperaturer på kvelden, sier meteorologen.

Farevarselet vanskelige kjøreforhold går i hovedsak på sterk vind i kombinasjon med snø. Det kan også blir glatt på veiene enkelte steder, ifølge meteorologen.

GLATT FØRE: Flere steder i Finnmark er det glatt føre. Her er fylkesvei 890 ved Gjedne torsdag morgen. Illustrasjon.

GLATT FØRE: Flere steder i Finnmark er det glatt føre. Her er fylkesvei 890 ved Gjedne torsdag morgen. Illustrasjon. Foto:

Verdt å få med seg er at det allerede er glatt på veiene flere steder i fylket. Mer informasjon om det kan man finne på Statens vegvesens nettside.

Artikkeltags