Disse bildene er tatt med fem minutters mellomrom: Nå kan det komme opp i liten storm

PLUTSELIG SNØDREV: Vadsø fredag morgen.

PLUTSELIG SNØDREV: Vadsø fredag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vind og nedbør preger Finnmark fredag.

DEL

Et lavtrykk fra Spitsbergen er nå på vei sørover. Det er det vi merker i Finnmark i dag.

– Det er Troms og Finnmark som har fått mest av dette lavtrykket her, og da er det spesielt Troms og Vest-Finnmark som får den verste vinden. Det kan komme oppe i sterk kuling til liten storm, forteller statsmeteorolog Ranveig Oftedal Eikill til iFinnmark.

Følg uværet direkte fra Hammerfest her

Yr.no melder om kraftig vind både i Øst- og Vest-Finnmark. I Hammerfest, for eksempel, er det fredag meldt vindkast på 18 meter i sekundet, i Hasvik 20 meter i sekundet, i Honningsvåg og Kirkenes 15 meter i sekundet og i Vadsø 18 meter i sekundet.

I tillegg er det sludd og snø flere steder i Finnmark. Det vil fortsette de nærmeste dagene.

– Utover dagen i dag dreier vinden litt mer nordvest, og det vil da være mer en stiv til sterk kuling, også minker dette utover natta til liten kuling. I øst er det også liten til stiv kuling, men utover dagen minker det til liten kuling. Det kan hende den øker på litt igjen på kysten, men ikke mer enn stiv kuling. Snø og sludd gjelder så å si hele Finnmark. Mest nedbør ser det ut til at det kommer i Vest-Finnmark, forteller Eikill.

Sterk vind fra vest i tillegg til snø gir lokalt vanskelige kjøreforhold i fylket.

– Det meldes om særdeles glatte veier. Kjør forsiktig inn helgen, oppfordrer politiet i Finnmark på Twitter fredag formiddag.

LES OGSÅ: Snø, isdekke og slaps: Her er det glatt i dag

Lørdagen minker vinden til liten kuling, frisk bris.

– Det ser ut som det er litt mindre byger på formiddagen, så øker dette igjen på ettermiddagen. Det blir ganske likt også på søndag, sier Eikill.

Artikkeltags