Det gode været i Finnmark skal stort sett holde seg over helga, men Rune Skoglund ved Meteorologisk institutt har en klar oppfordring:

– Trekk østover i dag og vestover i morgen, men stopp før du møter tåka, sier han.

Her blir det varmest

Øst-Finnmark får nemlig det beste været på lørdag, med temperaturer godt over 20 grader flere plasser. Allerede klokken fire i natt var det målt over 20 grader i Pasvik og Kirkenes, mens på kysten vil temperaturene ligge på 12–14 grader utover dagen, med sjanser for regnbyger og torden.

LES OGSÅ: Enda flere varmerekorder knust i Finnmark: – Fyttikatta det er varmt

På søndag er det meldt godt vær over hele Finnmark, men vestfylket skal få de høyeste temperaturene. Både i indre strøk og på kysten er det meldt godt vær, men Skoglund understreker at temperaturprognosene på kysten må halveres om tåka kommer.

Skoglund forteller at det gode været skal vare en god stund til.

– I Alta skal det være over 20 grader hele uken, ifølge Skoglund.

Varmerekorder

Finnmark har virkelig fått kjenne på varmen de siste dagene. Natt til torsdag ble den nest varmeste natten i Norge i nyere tid registrert på Makkaur fyr på Finnmarkskysten. Da var den laveste temperaturen som ble målt i løpet av natten hele 25,5 grader.

Fredag ble det over 30 grader på dagtid også i Finnmark, med 30,5 grader som det varmeste på Svanvik målestasjon i Sør-Varanger.

Og på torsdag ble det målt 32,7 grader i Berlevåg: