Om noen timer vil disse gatene være mye mindre trivelige å gå i

VÅTERE SKAL DET BLI: Tirsdag morgen drysset noen spredte snøflak over Alta sentrum. Et større skydekke kommer inn i Finnmark rundt klokken sju, og går gradvis nordøstover.

VÅTERE SKAL DET BLI: Tirsdag morgen drysset noen spredte snøflak over Alta sentrum. Et større skydekke kommer inn i Finnmark rundt klokken sju, og går gradvis nordøstover. Foto:

– Kan skape problemer for de med barnevogn, melder meteorologikonsulenten ved Værvarslinga i Nord-Norge om skyene som er på vei.

DEL

De lette snøbygene som faller over noen steder i Finnmark tirsdag morgen, er en liten forsmak på hva som kommer. Værsystemet som har dekket Tromsø med våt snø er på vei nordover.

- I syvtiden kommer det sigende fra sør, og går gjennom hele fylket. Det kommer til altaområdet klokken ni, og er over Kirkenes rundt midnatt, forteller meteorologikonsulent Trond Robertsen.

Han sier Alta får mest nedbør. Inntil ti centimeter faller i området rundt Finnmarks største by, antagelig som sludd. Lenger nord blir det mer snø.

Vanskelig føre

Robertsen tipper været kan gi de som triller barnevogn problemer, men ellers forventer han ingen trafikale konsekvenser av snøværet.

Statens vegvesen har heller ikke fått inn noen meldinger som skulle tilsi særlig dårlige kjøreforhold framover, bortsett fra glatt og vanskelig føre mellom Karasjok og Tana. Det er også glatt flere steder høyden.

I Alta, på vidda og lengst øst, særlig over Kirkenes, Vardø og Vadsø, vil det snø en del til langt utpå onsdagen. En liten kuling fra nordøst treffer kysten.

Økende skredfare

Generelt ventes skiftende bris på vidda og i fjordstrøkene onsdag, og økning til østlig liten og periodevis stiv kuling utsatte steder. Om kvelden blir det nordlig liten kuling.

Snø og til dels sludd faller i vest først på dagen. Senere blir det snøbyger. Værdataene er fra yr.no.

Snøskredfaren er økende i Vest-Finnmark. Varsom.no advarer mot fare for flaksred grunnet helgens mildvær.

Artikkeltags