Uværet har rammet all trafikk i fylket

VANLIG BEREDSKAP: Statens vegvesen har taklet uværet med normal beredskap, til tross for både stengte og kolonnekjørte veier.

VANLIG BEREDSKAP: Statens vegvesen har taklet uværet med normal beredskap, til tross for både stengte og kolonnekjørte veier. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

«Ylva» har fredag ført til komplikasjoner for både luft- og sjøtrafikk, og har stengt flere veier.

DEL

Ifølge Statens vegvesen er tre veier i fylket midlertidig stengt på grunn av uværet: Strekningene Skarsvåg–Nordkapp, Mehamn–Gamvik og Bekkarfjord–Hopseidet.

Stormen rev fredag morgen av taket på et hus i Hasvik.

Overflyginger

Flytrafikken har også vært påvirket bekrefter Silje Brandvoll, direktør for kommunikasjon og sammfunnskontakt i Widerøe.

– Vi har hatt overflyginger i Berlevåg og Honningsvåg i dag. I tillegg har vi hatt en innstilling, et fly fra Tromsø til Hammerfest, Honningsvåg og tilbake til Tromsø igjen, men det var på grunn av en teknisk feil.

Brandvoll sier det likevel har gått ganske bra i Finnmark i forhold til Nordland.

– Det som er fordelen er at det har vært variabelt i vindkastene, så om man er tålmodig så kommer man ned, sier hun.

Ferger sliter

Flere ferge- og hurtigbåtavganger har også blitt kansellert. LoppaXpressens avgang 04.05 var dagens første innstilling, deretter ble MåsøyXpressen innstilt, og så skoleruta til Rognsund.

I tillegg har fergeavganger mellom Øksfjord og Hasvik og Øksfjord og Sør-Tverrfjord blitt innstilt på grunn av vind og dårlig vær.

– Været har truffet med ulik styrke. Ikke alle områder er like berørt, noen ruter har fortsatt å gå fordi de er litt mer skjermet for været. SørøysundXpressen har gått i rute, sier Steinar Mathisen, daglig leder i Boreal Sjø.

Mathisen forventer at alle rutene er tilbake til normalen senest lørdag morgen.

– Vi tar forbehold og setter sikkerhet først.

Kollonnekjøring

Syv forskjellige veier har kolonnekjøring. Det gjelder Ifjordfjellet, Kongsfjordfjellet og Båtsfjordfjellet, og strekningene Mehamn–Gamvik, Hopseidet–Mehamn, Snefjord–Havøysund og Mehamnelv bru.

Kurt Mørk Eriksen, prosjektleder for drift og vedlikehold i Statens vegvesen i Finnmark, sier det er vanskelig å si når veiene åpne igjen.

– Det er det vær og vind bestemmer men har forstått at Ylva har roa seg ned. Når kolonnekjøring slutter kan vi ikke si, men det blir når været tilsier det.

– Men selv om vi har hatt noen stengte og noen kolonnekjørte veier har vi ikke større utfordringer, vi har kjørt med vanlig beredskap.

Artikkeltags